Hovudside

Hvordan Grow pistasjnøtter

by Walther

Hvordan Grow pistasjnøtter

Pistachio er et dårlig valg for en utålmodig gartner. Det tar gjennomsnittlig pistasj treet 10 år å produsere en rimelig mengde nøtter. Men ved forfall, er et enslig tre kan produsere opp til 80 lbs av nøtter i en enkelt sesong. Pistasj voksende er heller ikke anbefalt for de med begrenset hagearbeid plass siden trærne nå 30 meter i høyden. Pistasjenøtter er også selv inkompatible. En mannlig og en kvinnelig treet må være plantet for å produsere nøtter.

Bruksanvisning


•  Grav jord på et område som vil få minst åtte timer med sol hver dag. Lag hull i tennene minst to ganger størrelsen på treet container. Plasser planting sider 15 til 20 meter fra hverandre.

•  Mix råtnet gjødsel eller moden kompost i jorden med en hage rake, erstatte halvparten av de utgravde skitt.

•  Sug røttene til bare-rot lager i en bøtte med vann i 1 time før planting. Vannbeholder-vokst trær grundig og la dem sitte i en halv time før planting.

•  Trekk treet forsiktig fra beholderen. Plasser sapling i hullet. Justere mengden av jord under røttene, hvis det er nødvendig, slik at ungtrær sitter på omtrent samme dybde det gjorde i sin midlertidige beholderen. Når treet er i riktig posisjon, fyll i hullet.

•  Trykk ned på overflaten av jord med hælen til firmaet treets stilling. Fjern eventuelle luftlommer rundt røttene.

•  Vann pistachio inntil pytter begynner å dannes på overflaten av jord, noe som indikerer fullstendig metning av planting området. Inspisere jorda rundt treet på en daglig basis i 15 dager. Hvis overflaten føles tørr legge 1 til 2 liter vann. Når treet begynner å vise tegn til ny vekst, vann annenhver uke i 30 minutter gjennom hele vekstsesongen.

•  Scatter en kopp all-purpose-anlegget mat rundt fundamentet av treet hver vår. Helle vann over granulene for å oppløse forbindelsen, og bære de kjemikalier til røttene av treet.

•  Harvests nøtter når de er modne. Skrelle av modne nøtter vil slå rødbrun og splitte opp for å vise spiselige delen av pistasj.

Tips og advarsler


  • Pistachio treet ble opprinnelig dyrket i de tørre klima i Midtøsten. Det er godt egnet til områder med varme, tørre somre og kalde vintre. I USA, kan pistasjenøtter dyrkes gjennom de tørre, ørkenområdene i sørvest.