Hovudside

Slik fjerner renseri Flekker fra Klesvask

by Walther

Slik fjerner renseri Flekker fra Klesvask

Når du slipper klær av på renseri, forventer du ren, presset, ready-to-wear klær for å bli returnert til deg. Dette er hva du betaler for tross alt. Når klærne kommer tilbake med flekker på dem, men det er opprørende. Ikke klandre de tørre rengjøringsmidler; mange flekker er ikke engang synlig før plagget er skikkelig rengjort. Å fjerne en flekk, må du bruke en sammenlignbar løsemiddel. Uten å vite hva som forårsaket flekken, dette tar litt av gjetting. Vellykket flekkfjerning innebærer ofte flere rengjøringsforsøk. Ha tålmodighet. Hvis en løsemiddel ikke virker, prøv en annen. Etter hvert vil de fleste flekker forsvinner.

Bruksanvisning


•  Slå av farget element innsiden ut og hold det berørte området under en strøm av kaldt vann. Vri stoffet lett for å fjerne overflødig væske.

•  Plasser ¼ kopp pulverisert vaskemiddel inn i en liten skål. Legg kaldt vann, 1 ss. om gangen, for å danne en tung pasta. Spre lim over det berørte området med en fuktig svamp. Trykk lett mot de fargede området jobbe såpen inn i fibrene i stoffet. Ikke skrubb. Vent 30 minutter, så hold plagget under rennende vann for å skylle pastaen unna. Granske flekken. Hvis det ser lysere, gjenta denne behandlingen.

•  Plasser de fargede området over et papirhåndkle eller stykke hvitt tøy. Når det riktige løsningsmiddel blir anvendt, blir flekken overføre til materialet under.

•  bearbeid flekken med en klut fuktet med isopropylalkohol. Blot det berørte området, trykke kluten godt mot stoffet. Etter at du behandle hele flekken, se på tørkepapir under duken. Hvis noen fargeoverføring er åpenbar, svamp stoffet med kaldt vann for å skylle og gjenta behandlingen.

•  Bruk aceton til gjenstridige flekker med en bomullsdott. Pat de fargede området forsiktig som du jobber deg fra utsiden til midten. Tørk av med kaldt vann for å skylle. Hvis du ikke kan finne aceton, er aceton-baserte neglelakkfjerner en akseptabel erstatning. Et sterkt oppløsningsmiddel, vil aceton oppløse mange forbindelser, er det imidlertid ikke sikker å bruke på klær laget av acetat eller triacetat - det vil smelte fibrene.

•  Bland like deler av tre prosent hydrogenperoksyd og kaldt vann. Bruk denne løsningen til eventuelle gjenværende flekker med en fuktig klut. Bruk lett press for å arbeide peroxide inn i flekken. Kjør under kaldt vann for å skylle. Ikke la peroxide på tekstiler i mer enn fem minutter. En form for naturlig blekemiddel, utvidet eksponering for hydrogen peroxide vil føre til materialer for å lette.

Tips og advarsler


  • Test alltid løsemiddel på en innvendig søm før du bruker den på flekken.