Hovudside

Hvit Mold på hus plante Løv

by Walther

Hvit Mold på hus plante Løv

Hvit mugg på stueplante blader resultater fra pulveraktig mugg sopp. Soppen er mest aktiv i høy luftfuktighet. Det fører til hvite, fuzzy flekker på blader og stengler. Afrikanske fioler og drue eføy er svært utsatt for pulveraktig mugg.

Årsak


Oidium arter sopp er ansvarlig for pulveraktig mugg på stueplanter. Infeksjoner oppstår fra sopporganismer i råtnende eller døde planterester. De kan også komme innendørs planter som Windborne sporer fra utendørs infiserte planter.

Skade


Pulveraktig mugg kan forårsake forvrengte, gulnet eller tidlig slippe blader. Det kan også hindre infested blomsterknopper fra åpning.

Vilkår


Pulveraktig mugg trives på overfylte planter i svakt lys og høy fuktighet. Det kan ikke generere sporer i tørr luft. Nye blader og stilker er mer sannsynlig å utvikle pulveraktig mugg enn modne seg.

Kontroll


På den første opptreden av hvit mugg, fjerne de berørte bladene. Kast dem i en forseglet plastpose for å stoppe soppen sprer seg. Sette mer avstand mellom dine stueplanter for å bedre luftsirkulasjon. Ikke bruk en mister på infiserte planter, og redusere misting av sunne seg.