Hovudside

Hvordan Grow en Guarana Plant

by Walther

Hvordan Grow en Guarana Plant

Dyrke guarana bush (Paullinia cupana) og oppleve en av underverkene i den brasilianske regnskogen. Guarana er en klatring busk som får så høy som 35 til 40 fot. På grunn av høy luftfuktighet, full sol og høyde krav, økende guarana er et prosjekt for den dedikerte tropisk plante entusiast eller herbalist. Amazon stammene har brukt guarana medisinsk og som drikke i hundrevis av år. Guarana er koffein innholdet er høyere enn kaffe, men slippes sakte, noe som skaper en vedvarende stimulerende effekt. Frø fra den røde guarana berry er bakken til å lage en pulverisert te eller et utdrag med en syrlig og fruktig smak. Guarana er brukt over hele verden i dag i populære energi og sportsdrikker.

Bruksanvisning


Dyrker Guarana er Utfordrende


•  Opprett en tropisk regnskog voksende miljø. Det er svært få deler av USA der guarana kan dyrkes utendørs. Semi-tropiske deler av Florida, Hawaii, Puerto Rico og Jomfruøyene kunne støtte guarana dersom plasseringen har rikelig med fuktighet og fuktighet. Ellers vil du trenge et drivhus eller sol plass med et høyt tak og evnen til å gi høy luftfuktighet - misting kamre er en nødvendighet, ifølge Purdue University.

•  Skaffe guarana frø, stiklinger eller planter og planting materialer. Guarana frø må være veldig frisk, eller de vil ikke spire. Planter er vanskelig å få tak, men er tidvis tilgjengelig i Florida eller California. Andre steder, kan du kontakte lokale Hage klubber for å se om noen tropiske planteentusiaster vokser guarana. Innhenting av en plante eller kutte fra en annen hobby er en god måte å starte.

•  Plant stiklinger eller frø. Bruk små 4-tommers diameter plast potter som har flere dreneringshull. Fylle pottene med potteplante eller organisk potting jord og vann godt å fukte alle jord. For å bruke frø, suge dem i 24 timer før planting. Bruk en blyant eller fingeren til å gjøre 2-3 hull ca 1/2 cm dyp. Slippe et frø i hvert hull og tamp jord hardt over frøene. På grunn av den lave spiring rate, plante flere potter enn du trenger. For borekaks, ender plante stilk 2 inches dypt i like deler fuktig potting jord og vermikulitt eller bruke et ikke-jord basert potting blanding.

•  Plasser plantet potter i solfylt vindu, drivhus vindu, solrom, veranda eller et annet varmt og solrikt område. Plasser på oppvarmede frø spirende matter eller bruk lys for å holde frøene varm. Hold jorden fuktig ved å dekke pottene med plast, men la litt plass slik at luften kan sirkulere for å hindre soppvekst. Pass på at temperaturen ikke faller under 65 grader Fahrenheit. Du kan holde pottene ute i et solrikt, men lunt hvis klimaet er varmt nok.

•  Transplant frøplanter når de er minst 3 inches høy, tar seg ikke å skade røttene. Hvis voksende utendørs, velg en solrik beliggenhet som kan holdes fuktig. Guarana vokser i sur jord, så teste jord for å sikre at pH er mellom 3,5 og 4,5. Hvis din jord er alkalisk, legge organisk svovel til å senke pH. Innendørs transplantasjons spirene til en 8- til 10-tommers potten, og velge en solrik eksponering. Sørg for god luftsirkulasjon og holde plantene fuktig, men ikke våt. Etter at plantene gjør god vekst, overføring til en 14 cm eller større i diameter beholder.

•  Ikke gjødsle innendørs planter som jord må være 3,5 til 4,5 pH. Tåke daglig, spesielt om morgenen før solen berører bladene. Som plantene vokser, gi støtte. Guarana er en høy, klatring busk som til slutt vil kreve et espalier og et sted der lyset når alt av anlegget som det vokser vertikalt. Et drivhus eller sol plass med høye vegger er ideelt.

•  Beskjær guarana planter det andre året. Som busk gevinster høyde, beskjæring for å fjerne gamle eller syke greiner er nødvendig for å holde den fra å kollapse under sin egen vekt. I tillegg klippe av grener som blomstrete året før. Fjerne uønskede nye skudd for å gjøre borekaks. Rotavleggere i en vermikulitt og jord blanding for å starte nye planter hvis ønskelig. Når plantene er store nok til å produsere bær klynger, er det på tide å høste frukten.

•  Høste bær. Guarana bær er produsert i klaser eller klynger. Når frukten er oransje-rødt, klipp av klyngene med hagesaks. Hvis du planlegger å spire frøene til å produsere mer planter, gjøre dette innen 48 timer. Etter tre dager levedyktighet synker dramatisk.

•  Prosess frukt og tørke frøene. Suge frukten i vann til den ytre huden mykere Fjern skinnet. For å unngå flekker, slitasje lette kirurgiske hansker tilgjengelig i jernvareforretninger. Skyll av frøene og renne av på tørkepapir. Deretter plasserer frø på flere papirhåndklær og la tørke helt i et varmt og tørt sted. Toast tørket frø i middels varme ovnen for å oppnå brent kaffe-lignende produkt. Grind frø å bruke som te eller i oppskrifter.

• 

Tips og advarsler


  • Hold planter varm og fuktig hele tiden.
  • Du må kanskje gjøre flere voksende forsøk på å oppnå suksess.
  • Oppbevar pulver i et tørt og kjølig sted.
  • Ikke hopp gjødsling, vil stigende pH drepe planten.
  • Holde luften sirkulerer for å unngå sopp og rot råtne.
  • Les om bivirkninger før du bruker guarana.
  • For mye guarana er utmattende og farlig.