Hovudside

Informasjon om CO2 brannslukkere

by Walther

Informasjon om CO2 brannslukkere

CO2 brannslukningsapparater inneholder karbondioksid og er mest nyttig for slokking av branner drevet av brennbare materialer. CO2-apparater er røde og merket type B. Risiko er involvert i bruk CO2-apparater, vanligvis knyttet til lossing beholderne i lukkede rom uten ventilasjon, og du må være klar over farene før du forsøker å slokke brann. Fordelene med CO2-apparater er at de ikke trenger noen ekstra trykksetting, og også karbondioksid er ikke brennbart, etterlater ingen rester og leder ikke strøm.

Bruksområder


CO2 brannslukningsapparater er anbefalt for bruk på branner i oljer, bensin, visse malinger, laqueurs, fett, løsemidler og andre brannfarlige væsker. De kan brukes for kjøkken branner, og som CO2 ikke leder strøm, kan du bruke en CO2 apparat på elektriske branner.

Hvordan CO2 Apparater Work


Karbondioksid brannslukningsapparater fungerer ved å ta bort oksygen element som mates brannen. Karbondioksid er en høytrykksgass, så når apparat beholderen er utladet, vil stykker av tørris skyte fra hornet av beholderen, noe som kan ha en kjølende effekt på brannen.

Farene ved CO2 brannslukkere


CO2 brannslukningsapparater bør ikke brukes i lukkede rom med liten eller ingen ventilasjon. Ved hjelp av en CO2 brannslukningsapparat i et lukket rom kan skade helsen din, føre til bevisstløshet eller død, som er fordi karbondioksid i luften vil øke, redusere nivåene av oksygen for å puste skikkelig. Hvis du må bruke en CO2 apparat i lukkede rom, bør du bruke åndedrettsvern.

CO2 Apparat felles bruk


Karbondioksid apparater har vært favoritt branndempende midler i mange år. En primær årsak for deres fortsatte popularitet er at karbondioksid gir sin egen trykk inne i apparat beholderen, og det er ikke behov for ekstra press. CO2-apparater er ofte funnet på tvers av bransjen, inkludert inne mange kommersielle kjøretøyer, kontorer, datarom, våte kjemi benker, maling sprøytebokser og i stål og aluminiumsindustrien.