Hovudside

Hvordan å øke luftfuktigheten for innendørs planter

by Walther

Stueplanter trenger miljøer som ligner på forholdene de har i naturen. De trenger vann, lys, temperatur, jord, næringsstoffer og fuktighet i de samme mengder og intensiteter som de får i naturen. Blant disse er fuktighet langt den mest vanskelig å regulere, og du må ta tiltak for å øke fuktigheten i din for planter som krever et høyt beløp.

Bruksanvisning


•  Gi lavere temperaturer. Høye temperaturer krever mer vanninnhold i luften for å oppnå den samme fuktighet som lavere temperaturer. Redusere temperaturen fra 70 grader Fahrenheit til 50 grader Fahrenheit vil doble fuktigheten i luften med den samme vanninnhold.

•  Mist innendørs planter i morgen med en fin tåke av bløtt vann. Det fordampende vann rundt anlegget øker luftfuktigheten. Bruk bløtt vann kjøpt på butikken, regnvann, eller koke vann fra springen, la det avkjøles til romtemperatur og bruke den til planter. Bløtt vann hindrer kalkavleiringer fra å bygge opp på bladene av plantene.

•  Plasser et brett med fuktige småstein under stueplanter. Småstein bør være ert størrelse og skuffen må være minst like bred som planten. Helle vann over småstein, holde dem fuktig, men unngå å la vann stå under anlegget. Fuktigheten i luften rundt plantene øker når vannet fordamper ut av småstein.

•  Hang et fat med fuktige småstein under hengende planter. Plasser hullene i siden av skuffen og feste til hengende kurv med hyssing. Suspendere skuffen om seks inches under anlegget og holde småstein fuktig.

•  Gruppe innendørs planter sammen. Vanndamp gitt ut av plantene er fanget av de andre plantene.

•  Kjør en luftfukter rundt planter. Selv om ikke alltid praktisk, er en luftfukter den beste måten å øke luftfuktigheten innendørs.

•  Øk luftfuktigheten innendørs planter som må ha høy luftfuktighet for å overleve ved å dekke dem med plastposer eller topper av plast 2-liters flasker. Vann fordamper fra anlegget vil bli fanget i luften rundt den.

Tips og advarsler


  • Sjekk de økende kravene til et innendørs anlegg før du øker luftfuktigheten. Noen planter ikke krever høy luftfuktighet, og noen kan bli skadet av høy luftfuktighet.
  • Unngå misting planter med fuzzy blader, for eksempel afrikanske fioler. Dette kan føre til at vann flekker å utvikle.