Hovudside

Hvordan velge og Kjøp Hosta Planter

by Walther

Hvordan velge og Kjøp Hosta Planter

Hosta planter opprinnelse i Østen, hovedsakelig i Japans våte, skog områder. De er hardføre, klumpe dannende stauder med blader som springer våren og dø tilbake i høst. Alle Hosta blomster er noen nyanse av lilla som spenner fra dyp plomme til lys lavendel eller hvit. De fleste hostas vokse i rik, dyp jord, men noen mindre Hosta arter vokser i mosen på trestammer eller steiner. De er elsket for sin løvverk, som varierer sterkt takket være intens interesse for hybridisering. Flertallet av Hosta planter foretrekker steder i henhold løvtrær i fuktige områder. Når du velger hostas for hagen, ta hensyn til de artene modne størrelse fordi de er saktevoksende planter og kommer i en rekke størrelser.

Bruksanvisning


Velge Hosta Planter


•  Analyser hagen området der hosta anlegget vil bli plantet. Måle størrelsen på hagen, observere hva slags lys området mottar på ulike tider av dagen og ta notat av jordas fuktighet oppbevaring.

•  Velg hosta plante størrelse som passer hagen. Husk den modne størrelse at hosta anlegget vil komme og den modne størrelsen på omliggende planter.

•  Bestem hvilke Hosta blad form du liker best. Hostas kommer i fire hoved blad baser: hjerteformet med to like runde fliker på hver side stilken; avkorte, som er kuttet rett over base; kileformet med rette sider som flyter; og attentuate, som har buede, sammenslåing sider. Tuppen av bladene har også forskjellige former som er mucronate, kommer i en brå skarp spiss; cuspidate, avsmalnende til en gradvis skarp punkt; akutt, eller spiss; og obtruse, eller avrundet.

•  Velg den fargekombinasjonen av blader og blomster på Hosta planten. Hosta bladene er tilgjengelig i gul, blå, grønn og spraglete blader.

Kjøpe Hosta Planter


•  Besøk dyrkere som spesialiserer seg på voksende hostas for det største utvalget av hostas å velge mellom. Å finne en hosta dyrker eller barnehage i ditt område besøke den amerikanske Hosta Growers Association nettside (hostagrowers.org).

•  Sjekk Hosta planter for skadedyr før du kjøper. Søk etter avslørende tegn på Hosta skadedyr som hull tygget i bladene og stier av slim fra snegler og slugs. Se etter egg lagt i jorden av vintreet snutebiller, en annen vanlig hosta pest.

•  Inspiser hosta anlegg for virus før du kjøper. Virus er tydelig av misfargede flekker på bladoverflatene og stilk og ved forkrøplet plantevekst.

Tips og advarsler


  • De fleste Hosta planter nå sitt fulle størrelse i løpet av fire til åtte år, og varierer fra miniatyr versjoner som forfaller til bare noen få inches bredt til store varianter som vokser til mer enn 7 meter bred.
  • Gul-leaved hostas inkludere "Midas Touch", som er en mellomstor plante med hjerteformede blader og hvite blomster. "Sun Power" er stor med oval til hjerteformede blader og lavendel blomster. Green-leaved hostas inkludere "Green Acres," med ovale blader og hvite blomster, og "Tall Boy", med hjerteformede blader og dype lilla blomster. "Venusta" er en grønn-blad dverg arter med rikelig kjegler av fiolette blomster. For en liten, blå-blad hosta, det er "Blue Moon", som har klokkeformede lavendel blomster. Den mellomstore "Blue Wedgewood» har lavendel til hvite blomster, og "Elegans" er et stort utvalg med blå-grønne lanse-formede blader og kremhvite blomster. Spraglete versjoner har blandet fargede blader med striper og sprut som "Ginkgo Craig," med grønne sentre og hvite marginer, og "Frances Williams," med blå-grønne sentre og jade grønne kanter.
  • Mosaikk virus påvirker mange Hosta planter og fører til at bladene blir spettet med gule, hvite og mørke grønne flekker eller streker og stunts plantevekst. Crown råte er også et problem for Hosta planter. Sjekk at stilkene er ikke svart på basen og bladene er ikke gule og visnet.