Hovudside

Kjennetegn på Gardenias

by Walther

Kjennetegn på Gardenias

De hvite, delikate blomster og rose-lignende utseende, gjør gardenias et yndet tillegg til ethvert hjem hage. Disse blomstene vokser sammen i bunter på eviggrønne busker som nå høyder på opptil 8 meter høy. Hver blomst er omfavnet av glanset, medium-grønn avlang, formet løvverk med spisse tupper. Velg gardenias hvis du vil ha en lav-vedlikehold busk som produserer fantastiske blomstrer i vår- og sommermånedene.

Petals


Gardenias kan ta mange former, avhengig av typen av sorten. Disse blomstene begynner som tett knopper som sakte åpen som været begynner å bli varm i løpet av våren. Den myke hvite kronbladene gradvis åpne opp og ta på seg en ny utseende forårsaker noen til å ta feil av denne blomsten for en rose. Noen ganger hele blomsten åpner opp, men du kan legge merke til at noen av de indre kronbladene av visse blomster fortsatt bo tett komprimert mens den ytre petals fan utover. Imidlertid kan utseendet av blomstene variere, avhengig av arten av gardenia. Blomsten kan ta form av en vannlilje, rose eller stjerneformet blomst. Du kan merke en liten gul pollen knopp i midten av blomsten, dersom alle kronbladene åpne opp.

Løvverk


Bladverket kan også variere, avhengig av arten av gardenia. De fleste typer produsere ovale dyp-grønne, blanke blader med spisse tupper. Teksturen av bladene føles lik voks oppå og grov under. Thunberg er gardenia, Cape Jasmine og Mystery alle har voksaktig løvverk.

Duft


Gardenia blomster har en sterk blomstrende duft som gjør dette anlegget et yndet tillegg til enhver hage. Bruk kronbladene å gjøre duftende blomsterposer å gi bort som gaver eller legge gardenia kronblader for din favoritt kroppen olje. Som alle duftende planter, kan lukten påvirke en person med allergi.

Gardenia Hips


Noen ganger, noen gardenias produsere oransje ovale hofter i høst som åpner opp for å avsløre frukt. Dette skjer ikke ofte, men det er en fin overraskelse når disse fruktene ankommer. Ikke spis dette frukt fordi det ikke er egnet til konsum. Hoftene bare legge til attraktive appell av anlegget.