Hovudside

Hvordan lage en Laser Alarm

by Walther

En laser alarm system fungerer ved å projisere en stråle av usynlig laserlys over en døråpning eller vindusåpningen. Når lyset blir brutt aktiveres det en buzzer eller alarm. Prinsippene er svært like de av flere lav tech tyverialarmer. En laser alarm krever bare litt mer sofistikert elektronikk og kan settes sammen av alle med en lodding pistol og en egen evne til å mekke med grunnleggende kretser og transistorer.

Bruksanvisning


•  Koble en fotocelle til en 5K motstand. Dette vil plukke opp laserlys og aktivere alarmen.

•  Bruk en 2N3904 transistor å koble motstanden, en 1000uF 35V kondensator, en 12v sirene og et 9V batteri klipp. Vedlagte skjematisk skal demonstrere hvordan delene kommer sammen. Bruke en IC styret å holde dem på plass og sørge for at styret er liten nok til å passe inn i et prosjekt boks. Ikke koble til batteriet ennå.

•  Skjær et lite hull i siden av prosjektet boks store nok til å passe fotocelle. Lim en kort (en-tommers) lengden av svart plastrør på toppen av hullet. Dette vil beskytte fotocellen fra hvilken som helst omgivende lys.

•  Monter fotocelle nøye i lengden på røret, kjører ledningene tilbake i til prosjektet boksen. Montere IC styret i prosjektet boksen ved hjelp av varmt lim, noe som gjør at det er nok plass til alle komponentene.

•  Skjær tre små hull i et annet prosjekt boks. Den første skal være stor nok til å holde en 5mw 12X30mm laser, den andre bør være stor nok til å holde en vippebryter, og den tredje skal være akkurat stor nok til å passe på ledninger fra en strømadapter.

•  Skyv den positive ledningen fra en 3.2V strømadapter inn i hullet og koble den til den positive uttaket fra laseren. Positive ledninger er ofte preget av røde isolasjon.

•  Koble den negative ledningene fra laseren og strømadapteren inn i en standard vippebryter. Sikre dem alle inne i prosjektet boks med lim.

•  Bruk tape, til lim, eller strimler av borrelås montere to prosjekt bokser på hver side av døren du ønsker å beskytte.

•  Koble et 9V batteri til det første prosjektet boksen og erstatte den i nøyaktig posisjon var i.

•  Slå laseren på med vippebryteren og sørge for at det linjer opp perfekt med fotocelle. Alarmen er nå aktivert. Hvis noe bryter strålen, vil sirenen gå av.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke vinklede speil for å øke antall innganger beskyttet av laser alarm. I stedet for å rette laser direkte på fotocellen, rettes mot et lite speil montert i en vinkel til veggen. Laseren vil sprette av det og kjøre over en andre portrom før ankomst til fotocelle. Du kan beskytte en hel husholdning på denne måten, så lenge du har tilstrekkelig med speil og vinkle dem til å dekke hver portrom. Laserens rød prikk mot veggen vil være i stand til å veilede deg når du setter opp mirrors.Note hvor høyt du setter din laser alarm over portrom. Hvis du har kjæledyr eller små barn, kan det være lurt å sette den over hodet slik at de ikke uforvarende utløse alarmen.