Hovudside

Sykdommer i Echinacea Purpurea

by Walther

Sykdommer i Echinacea Purpurea

Echinacea purpurea, eller Purpursolhatt, forekommer naturlig over prærien i sentrale og østlige Nord-Amerika. Det er mye dyrket som pryd staude for sine prangende, lilla-rosa blomster og toleranse for dårlige vekstforhold, som gjør at den tåler tørke og høy varme med lite skade. Til tross for sin robuste natur, er Echinacea purpurea likevel utsatt for flere vanlige sykdommer, som er lette å få øye på hvis du vet hva du skal se etter.

Aster Yellows


Aster gulfarger er en bakteriesykdom som hovedsakelig rammer planter innen Aster familien, som Echinacea, solsikker og ringblomster. Det er preget av hemmet vekst og misfarging i blader og blomster, med bladene tar på en veiny utseende og blomstene som viser en uvanlig grønnaktig skjær. Echinacea purpurea planter med aster gulfarger må straks fjernes og ødelegges, siden det ikke er noen kjemisk behandling for sykdommen. Imidlertid kan aster yellows infeksjoner forebygges ved sprøyting insekt såpe på plantene å frastøte leafhoppers, som vert bakterier og spre sykdom.

Stem Rot


Stem råte er en samlebetegnelse for flere typer soppsykdommer kjent for å plage Echinacea purpurea planter. De vanligste gjerningsmannen bak stammen råte er Rhizoctonia solani og Sclerotium rolfsii, som er to stammer av sopp som lever i fuktig, organisk rik jord. Echinacea purpurea planter plaget med stilk råte utvikle myk, gråtende flekker på undersiden av bladene, samt gråsort stilker som utstråler en noe illeluktende væske. Selv om ingen behandling er tilgjengelig for stammen råte, kan det hindres ved å plante Echinacea purpurea planter i et bed med god drenering og tilstrekkelig avstand mellom hver plante. Når plantene utvikle stammen råte, må de umiddelbart fjernet og destruert for å holde fra å infisere den omkringliggende vegetasjon.

Visner Sykdommer


Verticillium, Fusarium og pythium er tre sykdommer kollektivt referert til som wilt. Tro mot sitt navn, er det viktigste symptomet på wilt skadet, døende blader som faller av i store mengder som sykdommen utvikler seg. Mer avanserte tilfeller av! Vil føre til at stilkene å holde på vann, noe som eventuelt lekker gjennom vevet og fører til en oppblåst, hengende utseende rundt bunnen av stilkene. Echinacea purpurea planter infisert med wilt kan reddes hvis infeksjonen er fanget tidlig og behandlet med selektiv beskjæring av skadet stengler og bruk av nitrogen-rik gjødsel for å styrke plantens immunsystem. Avanserte tilfeller av wilt kreve anlegget bli fjernet og destruert for å unngå spredning av soppen til nærliggende anlegg.

Anthracnose Leaf Blight


Anthracnose leaf sykdom på planter er enkelt forebygges ved avstands Echinacea purpurea planter langt nok fra hverandre for å gi tilstrekkelig luftsirkulasjon mellom bladene. Fylt planter er mer sannsynlig å utvikle sykdommen, som er preget av gråsort lesjoner og curling på de unge, nyetablerte blader. Tynne ut Echinacea purpurea planter på første tegn på anthracnose blad sykdom på planter, som skaper minst 4 inches plass mellom hver enkelt. Unnlatelse av å fange sykdommen i tide og hindre avansement vil til slutt føre til fullstendig defoliation av plantene og til slutt død.