Hovudside

Forskjeller mellom sprøytebetong Basseng & Vinyl Liner Pools

by Walther

Forskjeller mellom sprøytebetong Basseng & Vinyl Liner Pools

Svømmebassenger kommer i alle former og størrelser, og er laget av forskjellige typer materialer. De to vanligste typene av svømmebassenger er sprøytebetong og vinyl liner. Begge disse typene gir fleksibilitet når du bestemmer formen på svømmebassenget. Det er imidlertid viktig å vurdere forskjellene mellom sprøytebetong og vinyl liner når du tenker på å legge et basseng til din hage.

Materiale


Sprøytebetong er en blanding av sement og løst sammenpresset sten, sand eller grus fragmenter. Denne blandingen blir sprøytet ut av en slange der vann tilsettes til blandingen. For å gjøre den mer mer holdbar, er sprøytebetong brukt over stål armeringsjern eller mesh. Vinyl, også kalt Polyvinyl Chloride, er en type plast som kombinerer etylen og klor. Vinyl liner bassenger bruke vinyl for å dekke hovedstrukturen i bassenget, som er laget av sterkere materiale som betong, aluminium eller stål.

Fordeler


Selv om både sprøytebetong bassenger og vinyl liner bassenger gir fleksibilitet, sprøytebetong bassenger tilby mer fleksibilitet fordi sprøytebetong kan brukes på enhver form eller størrelse av bassenget. Sprøytebetong bassenger er også mer holdbare fordi betong sjeldnere enn vinyl vil rive vil sprekke. På grunn av holdbarhet og tilpasning av sprøytebetong bassenger, de fleste offentlige svømmebassenger bruke denne type basseng. Vinyl liner bassenger er også fleksibel fordi duken kan forme til noen bassenget skjema. De er imidlertid begrenset av størrelsen av bassenget. Den største fordelen med en vinyl liner basseng er pris forskjellen. En vinyl liner vil typisk kjøre ca $ 15,000- $ 20 000 mindre enn en sprøytebetong bassenget.

Konstruksjon


Sprøytebetong bassengene er først dannet ved hjelp av tre rammer forsterket med stål armeringsjern. Når form av bassenget er satt opp, er sprøytebetong sprøytes inn i skjemaet, som skaper bassenget. Bassenget er igjen flere dager for å tørke. Når utvalget er tørr, er motiver i tillegg lagt til dekk og gulvet i bassenget. Vinyl liner bassenger er dannet ved hjelp av en hvilken som helst sterkt materiale, slik som aluminium, stål eller betong. Når standard bassenget er satt opp, flere funksjoner, for eksempel trinn, er lagt til. Sement helles rundt bassenget for å stabilisere den. Sand eller sement tilsettes til gulvet av bassenget for å glatte bassengbunnen. Vinyl foringen er satt til å dekke innsiden av bassenget og alle rynker fjernes. Bassenget kan deretter fylles med vann.

Kostnad


Sprøytebetong bassenger er dyrere enn vinyl liner bassenger fordi sprøytebetong krever mer arbeid å installere, dyrt utstyr og noen dyktige på å bruke sprøytebetong. For eksempel poolandspa.com siterer kostnaden for en 16-by-32-fots vinyl liner basseng med stålvegger på $ 17 000, mens de siterer kostnaden av samme størrelse sprøytebetong bassenget på $ 37.000. Men vil du også må vurdere kostnadene ved vedlikehold og reparasjoner. En sprøytebetong bassenget er mer kostbart, men det er også mer holdbar. En vinyl liner basseng er rimeligere, men du er nødt til å erstatte vinyl liner oftere enn å reparere sprøytebetong.

Vedlikehold


Sprøytebetong er holdbar; men vil det sprekke, noe som betyr at du er nødt til å replaster sprøytebetong hver 12 til 15 år. Fordi vinyl er ikke like holdbart som betong, vinyl liner bassenger krever hyppigere vedlikehold og reparasjoner og vinyl trenger regelmessig inspeksjon. Erstatte eventuelle rips eller tårer i vinyl umiddelbart; vann som lekker bak vinyl kan føre til store problemer som sprekker, sprekker og synke hull. Fordi vinyl holdes til bassenget ved bassengvannet, må du aldri tømme vann. Derfor må du særlig forsiktighet ved rengjøring vannet. Hvis du gjør tømme vann, vil du trenger å ansette en entreprenør til å feste liner. Duken vil vanligvis vare i ca åtte til ti år.