Hovudside

Hvordan å forplante påske Liljer

by Walther

Hvordan å forplante påske Liljer

Påske liljer oppsto i Japan, men har funnet en solid fotfeste i USA Disse liljene vokser svært store trompetformede kremet hvite blomster omgitt av frodige, grønne bladformede blader. Som alle liljer, de vokser fra pærer og rebloom år etter år. Fordi disse plantene raskt kan vokse fra sin opprinnelige plantestedet, er det viktig å dele seg og skille dem regelmessig. En påske Lilys pærer gjør denne divisjonen og forplantning av nye planter raskt og enkelt.

Bruksanvisning


•  Velg et sted for dine nye liljer og forberede den. Når du omplanting, ikke hold pærer ut av jordsmonnet på veldig lenge. Finne et område som får full sol i seks til åtte timer hver dag, og har full drenering. Aldri velg et nettsted som sitter i skyggen eller pytter, siden liljer vil drukne og mislykkes i stillestående vann. Endring av området med en blanding av en halv kompost og halvparten hurtigdrenerende jord, til en dybde på 8 inches.

•  Skjær ned på etablerte lilje å hjelpe det bevare sine ressurser under divisjonen. Skjær bort skadede eller ferdige blomster og død løvverk. Grave opp lilje nøye for å avdekke pærene, og trekk det fra jorda. Se etter naturlige inndelinger i roten og pære struktur, hvor nye pærer er tydelig. Hver ny pære bør ha sitt eget sett med røtter og blader. Bruk en kniv eller beskjæringssakser å dele pærene på disse punktene. Ta om lag en tredel av den etablerte anlegg for ny planting.

•  Sett den etablerte lilje tilbake til sin opprinnelige området og pakke jorda ned rundt sine pærer og røtter. Flytt delt lilje til det nye nettstedet og plante det dypt nok til at alle sine røtter og knoller er under jorden, og all dens løvverk er eksponert ovenfor. Vann både liljer med en tomme av vann for å hjelpe dem å etablere, og deretter flytte til en standard vanning tidsplan.