Hovudside

Hvordan får jeg en Wisteria Tre gjøre for å holde et tre Shape?

by Walther

Hvordan får jeg en Wisteria Tre gjøre for å holde et tre Shape?

Vinranker og busker kan trenes langs vegger og trellises å skape en blomstrende, levende skulptur. Hvis du har lyst og engasjement, kan blåregn vinstokker beskjæres og opplært til å utvikle seg til paraplyformede blomstrende trær. I sin naturlige tilstand, er blåregn en sprek vintreet og vil gjøre ganske godt uten noen spesiell oppmerksomhet. Forsyne anlegget med minst seks timer med sollys og godt drenerende jord, og dine blåregn vil blomstre. Wisteria trær krever mer omsorg, flid, vedlikehold og planlegging.

Trening


Riktig beskjæring er den eneste måten å holde blåregn i treet form. Bruk staver og la den unge blåregn plante å vokse oppreist til høyde på 4 til 5 meter. Klipp av toppen av vintreet når den når denne høyden. Dette oppmuntrer dannelsen av en treaktig stilk og lavere, vegetative grener. Nederste greinene vil vokse på alle nivåer i bagasjerommet, så kutte ned den laveste av grener og la øvre greinene til å ta på et kjent treet form.

I sommermånedene, når treet blomstrer med vekst, skjære tilbake straggly skudd. Ikke kutt tilbake til hovedstammen. De resterende lengde av skuddene skal ha seks til syv blader festet. Beskjære tilbake disse lavere grenene i løpet av vinteren sovende sesongen. Ikke skjære tilbake grenene til hovedstammen, i stedet skjære tilbake til lengden av 6 til 12 inches eller en til to knopper. Fortsette denne praksisen hver vinter før treet er formet til dine spesifikasjoner.

Alternative metoder


Treet lokalisering er viktig som blåregn krever mye sollys for å blomst voldsomt. Hvis du er usikker på hvor du skal nettstedet treet, eller hvis du bor i et kaldt regionen og ønsker å vinter anlegget innendørs, kan du vurdere å plante vintreet i en pott. Mange dekorative trær er dyrket i store containere, og blåregn er ikke annerledes. Stake vintreet og følge standard beskjæringsmetodene. Størrelsen av treet vil være begrenset til størrelsen av beholderen, men den generelle helse og lang levetid av anlegget vil ikke bli påvirket.

Wisteria kan dyrkes langs trellises, arbors og søyleganger. Noen gartnere oppmuntre vintreet å ta av formen på et tre ved å dyrke vintreet mot et tre. Vær på vakt mot dette som trær med diameter på mindre enn 10 inches kan kvalt av blåregn sin frodig vekst.