Hovudside

Slik Care for en Cattlyea Orchid

by Walther

Slik Care for en Cattlyea Orchid

Cattleya orkide, også kjent som "dronningen av orkideer," er en blomstrende epiphyte plante innfødt til tropisk Sør-Amerika, hvor den vokser i trær. I USA, er Cattleya orkideer vanligvis dyrkes innendørs som populære potteplanter. Selv om mange orkidésorter har et rykte for å være masete og vanskelig å vokse, Cattleya er vakre, lave vedlikeholds orkideer som trives i de fleste inneklima med minimal, sunn fornuft omsorg.

Bruksanvisning


•  Plant din Cattleya orkide i en grov, godt drenerende orkidé potting mix, eller lage din egen potting blanding ved å kombinere like deler torv mose, hakket trebregne fiber, gran bark, kull og vulkansk stein. Plasser orkide i en øst- eller vestvendte vinduet der det kan få et minimum av seks timer med sollys hver dag. Merk at Cattleya orkideer vil mislykkes i å blomstre hvis de ikke får nok sollys.

•  Opprettholde innendørs temperatur og luftfuktighet som ligner din orchid innfødte klima. Programmere termostat for å holde temperaturen på ditt hjem mellom 65 og 70 grader Fahrenheit på dagtid, og 58 til 60 F om natten. Plasser orkide på en grunne skuff fylt med dekorative småstein og vann for å øke luftfuktigheten rundt potteplante; Cattleya orkideer fungerer best i 50 til 80 prosent relativ fuktighet.

•  Vann Cattleya orkideer sparsomt for best resultat; overwatering fremmer rot råte og andre soppsykdommer som kan drepe din potteplante. Vanne din orchid ukentlig bruker isbit vanning metode for å gi det med akkurat den rette mengden av vanning. For å gjøre dette, posisjon tre isbiter på overflaten av potting mix; unngå slik at isen å røre selve anlegget.

•  Gjødsle Cattleya orkideer månedlig for å fremme frodig og sunn ny vekst. Mate orkide med et program av en vannløselig orkide gjødsel brukes i henhold til applikasjons instruksjonene på etiketten.

•  Repot cattleya orkide i frisk orkidé potting mix hver to til tre år for å opprettholde helsen til anlegget ditt. Ta av orkide fra planting container og skyll røttene henhold forsiktig-kjører, lunkent vann. Undersøke røttene; klippe av noen som er brune og grøtaktig å bruke en skjerpet og sterilisert hage kniv. Repot orkide i en litt større planting container, hvis det er nødvendig.

Tips og advarsler


  • Vurdere å plassere en kjølig tåke luftfukter i rommet der din Cattleya orkide er holdt i løpet av sommeren hvis du bor i et varmt og tørt klima.
  • Cattleya orkideer kan tiltrekke seg skadedyr som mealybugs, edderkopp midd, Trips og skala insekter. Fjerne skadedyr for hånd eller skylle dem fra anlegget med en rettet strøm av vann, som det er nødvendig. Behandle mer alvorlige infeksjoner med en potteplante insektmiddel produkt, som brukes etter anvisningen på pakken.