Hovudside

Leak Detection i dampkjeler

by Walther

Leak Detection i dampkjeler

En innretning som er stadig utsatt for vann er utsatt for lekkasjer, og dampkjeler er intet unntak. Stell og vedlikehold kan gå en lang vei mot å hindre lekkasjer, men den etsende effekten av vann kan bare holdes utenfor så lenge. Lekkasjer kan oppstå på en rekke punkter i og på overflaten av dampkjel maskiner, og du kan oppdage dem ved å se på tilstedeværelsen av flere tegn og symptomer.

Hva du skal se etter


Hvis du ser vann på bakken eller på utsiden av kjelen, er dette vanligvis et sikkert tegn på lekkasje, men kjele lekkasjer ikke alltid viser seg i en så åpenbar måte. Ofte er din kjele så varm under bruk at små lekkasjer fordamper raskt. Disse lekkasjene er fortsatt synlig, men. Se etter rust, vann flekker, korrosjon buildup, og forekomster av mineralsalter. Lekkasjer dypt inni kjelen kan være usynlig, men de kan noen ganger bli oppdaget ved å fjerne din kjele eksterne deksler. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, kan en servicetekniker hjelpe deg å se for innvendige lekkasjer.

Likely Steder


Noen av de vanligste lekkasjepunkter på dampkjeler inkluderer tankless spiral monteringsplater, rørdeler, rundt bolt åpninger, mellom deler av en støpejern kjele, på sirkulasjonspumpe montering flenser og på kjeletemperatur / overtrykksventil. Lekkasjer kan også oppstå rundt diverse andre ventiler og avløp. Du vet kanskje ikke plasseringen av alle disse delene, men du kan finne dem ved å konsultere din kjele brukerhåndbok.

Hydrostatisk Testing


Kjele teknikere bruker en prosess som kalles hydrostatisk testing - ofte bare kalt hydro-testing - for å oppdage lekkasjer. Hydro-testing involverer fylling av kjelen med behandlet vann mellom 100 og 120 grader Fahrenheit, gradvis øke trykket på mindre enn 50 pounds per kvadratcentimeter per minutt og inspeksjon av hele systemet for lekkasjer. Hydro-testing bør kun utføres av en sertifisert profesjonell, og kan være inkludert i kjelens regelmessig vedlikehold for å holde det knirkefritt.

Advarsel


Hvis du finner rustne og korroderte deler samtidig inspisere din kjele, er det vanligvis en god politikk for å se, men ikke røre. I mange tilfeller kan rustne og korroderte områder allerede være så tynn at poking på dem kan bryte rett gjennom, transformere en mindre lekkasje til et stort problem. Mineral buildup kan også være å holde tilbake en stor lekkasje, og chipping den bort kan bare gjøre vondt verre. Hvis du finner lekkasjer, kan du kontakte en servicetekniker som kan reparere eller erstatte deler etter behov.