Hovudside

Hvordan lage en vinkel større enn 45 grader på en Table Saw

by Walther

Hvordan lage en vinkel større enn 45 grader på en Table Saw

Kutte vinkler i tre med et tabellen så er relativt enkelt. Den vanskeligste delen av enhver vinkel kutt er å avgjøre riktig vinkel. Når den vinkelen er identifisert, er den enkleste delen kutte vinkelen. Til tross for hva målingen kan være, det er virkelig ingen vinkel større enn 45 grader, noe som er grunnen til bordsager og gjæringssager bare justere til den vinkelen. Klippe en trebit til en måling som er større enn 45 grader krever justering hvordan veden er holdt i sagen, og gjør noen grunnleggende matematikk.

Bruksanvisning


•  Trekk 45 fra vinkelmåling for å identifisere den riktige vinkelen satt. For eksempel, for en 75-graders vinkel, satt en 30-graders vinkel.

•  Juster vinkelen på tabellen så til riktig vinkel. De fleste bordsager Juster med knott eller utgivelse på forsiden av verktøyet.

•  Plasser stripe av tre på sagen vertikalt. Plasser en skrap stykke tre ved siden av tre plassert på motsatt side av bladet.

•  Hev høyden av bladet, slik at den vil skjære gjennom treverk skikkelig på større vinkel. Høyden er vanligvis kontrollert av en roterende knott på forsiden av maskinen.

•  Slå på maskinen og skyv tre gjennom, bruke de riktige sikkerhetsverktøyene som følger med bordsag.

Tips og advarsler


  • Lek litt med posisjoneringen av tre for å sikre at du mater treverket gjennom å få riktig kutt. Hvis bredden av veden er større enn høyden på sagbladet, kan det være lurt å bruke en båndsag for å kutte tre. Skjær en skrap stykke tre til 45 grader. Still trestykket på skrap stykke, og justere bordet for bandet så til vinkelmåling minus 45 for å gjøre kutt. Øv på skrap stykker for å perfeksjonere teknikken før du prøver på et ferdig stykke. Nøkkelen til vinkelen kuttet er alt i hvordan planken holdes når fôring det gjennom sagen.