Hovudside

Hva Er Calendula Brukes til?

by Walther

Hva Er Calendula Brukes til?

Calendula officinalis, eller ringblomst, har blitt brukt som en medisinsk urt siden det 12. århundre. Den inneholder egenskaper som fremskynder helbredelsen av aktuelle skader og beskytter kroppen mot infeksjoner.

Fordeler


De tørkede kronbladene av calendula blomsten brukes i forberedelsene inkludert kremer, salver og flytende ekstrakter. Urt reduserer smerte og hevelse når den påføres på huden. Det hastigheter også helbredelse av skader, brannsår og leggsår ved å øke mengden av blodstrømmen til den skadde delen av kroppen og ved å hjelpe kroppen med å produsere kollagen, et protein som reparerer skadet vev.

Egenskaper


Calendula har antiviral, antibakteriell og anti-inflammatorisk egenskaper. Den inneholder plantekjemikalier som kalles flavonoider som beskytter kroppen mot frie radikaler, som er ustabile molekyler som forstyrrer normal cellevekst.

Betraktninger


Calendula kan utløse et hudutslett eller annen allergisk reaksjon hos personer som er allergiske mot ragweed. Urten forårsaker tretthet; ikke bruk calendula i kombinasjon med andre medisiner eller beroligende midler som også forårsaker søvnighet. Slutte å bruke calendula minst to uker før en planlagt operasjon. Par prøver å bli gravid bør ikke bruke denne urten, fordi det påvirker menstruasjonssyklusen.