Hovudside

Hvordan Plant Potte Tulipaner

by Walther

Hvordan Plant Potte Tulipaner

Tulipaner er de perfekte pærer å plante i potter. Faktisk kan potte tulipaner bli tvunget til å blomstre ut av sesongen og derfor friske opp en ofte trist innendørs, selv i de døde av vinteren. Du kan også plante andre pærer som påskeliljer og krokus med tulipaner hvis ønskelig. Plante flere potter på en gang og fjerne en eller to fra kald dvalen hver uke eller to for en lengre visning av vakre tulipanblomster.

Bruksanvisning


•  Fyll en beholder delvis med potting jord kjøpt fra et hagesenter. Eller, lage din egen med en del hagejord, en del perlite og en del torvmose. Fyll opp med nok jord så når pærene er plassert på toppen av jorda, tipsene er 1/2-tommers fra kanten.

•  Layer pærene på toppen av jord med tips vendt oppover. Still pærene nær hverandre, men ikke rørende. Generelt vil fem på syv tulipaner passer i en 6-tommers potten.

•  Fyll kjelen med mer jord til pærene er dekket, men deres tips er stikker opp av jorda.

•  Vann tulipaner sakte; når vannet siver ut dreneringshull, stopp. Du kan også sette beholderen i en gryte med vann og når vannet er absorbert hele veien til jordas overflate, fjerne den.

•  Chill pærene for 12 til 16 uker i et område som er mellom 40 til 45 grader Fahrenheit. I en utendørs grøft (dekke med 3 inches av halm), i kjelleren eller i kjøleskap kan være gode steder for deg. Hvis du plasserer dem i kjøleskapet, sette potten i en forseglet plastpose først fordi modning frukt kan la av en gass som vil sterilisere dine pærer og hindre dem fra blomstringen. Å sirkulere ny luft i, åpne posen en gang i måneden for et par timer.

•  Fjern de potte tulipaner fra kjølelager og sette dem i et område med indirekte lys som er mellom 50 til 60 grader Fahrenheit. Dette er bare midlertidig, inntil skuddene blir grønne, vanligvis fem til seks dager.

•  Flytt potte tulipaner til et solrikt område som er ideelt mellom 60 og 65 grader Fahrenheit. Hvis du plasserer pærene utendørs, bringe dem inne hvis temperaturen er spådd å dyppe under 30 grader Fahrenheit. Hold jorden fuktig, og de skal blomstre i tre til fire uker.