Hovudside

Hvordan Bring Fresh Air til en vokse rom

by Walther

Hvordan Bring Fresh Air til en vokse rom

Bringe frisk luft inn i en vokse rom er avgjørende for voksende friske planter. Innendørs planter har behov for frisk luft for å trives og vokse videre på en sunn rate. I naturen er planter stadig får frisk luft som vinden blåser ny luft, og fuktighetsnivået er naturlig regulert av nedbør og sollys. Vokse rom trenger god sirkulasjon og frisk luft som etterligner naturlige miljøer eller plantene kan ikke overleve.

Bruksanvisning


•  Skyv gammel, gammel luft ut. Bruk en vifte og kanalen å presse den gamle luften ut av rommet. En avtrekksvifte eller noen høy drevet vifte er ideell for å få luften ut av rommet. Disse vil skubbe den gamle luften ut gjennom kanalen, slik at det ikke går tilbake til rommet.

•  Sett opp en annen fan for å få inn frisk luft. En mild fan, som et ekorn bur fan eller hviske fan, er best for å bringe inn ny, frisk luft. Lett bris vil ikke skade plantene og vil gi plantene litt frisk luft. En vokse rom med et vindu kan ha vinduet åpnet og viften satt opp i vinduet for å få inn frisk luft.

•  Opprettholde god sirkulasjon. Ha en mild vifte eller to kjører hele tiden holder luften blir for gammel og forbedrer tilstanden til plantene. Holde luften beveger seg i vokse. Dette vil tillate at den gamle luft å forlate gjennom kanalen eller ventilasjonssjakt uten så mye arbeid i å fjerne luften.

•  Ta med frisk luft inn i vokse rom minst en gang i uken. Dette vil ikke bare opprettholde et godt nivå av CO2 og O2, men det vil også hindre oppbygging av for mye fuktighet i rommet. Sirkulasjon alene er ikke nok for fuktighet bygge opp i planter.