Hovudside

Hvordan å koble ledninger på en brannvarsler

by Walther

Hvordan å koble ledninger på en brannvarsler

Mange røykvarslere på markedet i dag er batteridrevet, og alarmen Huset er festet til veggen eller taket. Disse alarmer er veldig praktisk fordi de lar deg velge best mulig plassering. Men i noen eldre boliger vil du legge merke til to ledninger som kommer ned fra taket for et kablet røykvarsler. Koble disse ledningene til røykvarsleren er ikke vanskelig, men først sikre alarmen du kjøper er den kablet type.

Bruksanvisning


•  Ta av isolerende lokket fra den hvite ledningen og svart ledning som kommer fra baksiden av røykvarsleren. La lokket på den røde ledningen.

•  Finn ledningene i taket for røykvarsleren. Hvis det er en rød tråd som kommer ned med de svarte og hvite ledninger, kan du koble to alarmsystemer sammen. Fjern lokket på den røde ledningen hvis du har tenkt å koble sammen to eller flere alarmer.

•  Hold ledningene til alarmen opp til ledningene som kommer fra taket. Holder endene av de to svarte ledninger sammen og vri en wire mutter over dem. Holder endene av de to hvite ledningene sammen og feste dem sammen med en wire mutter. Gjenta med de røde ledninger om nødvendig.

Tips og advarsler


  • Før du installerer, slå av elektrisk kraft til rommet du skal jobbe i. Bruk en krets tester for å sikre at ingen får strøm til ledningene.