Hovudside

Har Takshingel Få Mold Spots?

by Walther

Taket helvetesild ta mye av misbruk. Med konstant eksponering for vind, støv, regn, fuktighet og selv hagl og snø, dine helvetesild spille en viktig rolle i å holde deg trygg, varm og tørr. Som et resultat, kan de helvetesild bli gjenstand for en rekke forskjellige sopp og organismer, så som alger, mose og med flekker av mugg.

Hvorfor Mold Vokser


Mold kan vokse på taket helvetesild hvis de har rikelig mengder vann og skitt. Skitt gir næringsstoffer for formen, og fuktigheten gjør at muggsporer til å spire. Mold vil vokse mest ofte etter perioder med utvidet regn, når fuktigheten ikke klarer å fordampe raskt, eller i sesonger med høy luftfuktighet, når vanndamp klamrer seg til taket helvetesild. Sprekker og hull i taket helvetesild kan også forårsake fukt å bli fanget, noe som kan bidra ytterligere til muggvekst.

Identifisere Mold


Mold er ikke den eneste organismen som vokser på taket helvetesild, så det første bidrar til å identifisere nøyaktig hva problemet du har. For eksempel, hvis veksten ser tykk og gressletter, det sannsynlig punkter ikke å forme, men til Moss, et annet problem knyttet til fuktighet. Hvis veksten ser tykk, slimete og grønn, har du sannsynligvis alger. Mold vil vanligvis vises i tynne, myke flekker, trenger inn i overflaten av helvetesild og emitting en muggen lukt. Mold kan bli svart, brun, hvit, grå og i noen tilfeller mørk grønn.

Fjerne Mold


Du kan drepe mold - samt mose og alger - på taket ved hjelp av klorin. Bland det med like deler vann, spray det over mold og begynne å skrubbe med en skurebørste. Skyll bort restene med hageslange eller med en annen sprayflaske. Start med å vanne noen nærliggende planter eller gress, så vannet vil bidra til å beskytte dem fra virkningene av blekemiddel avrenning.

Forhindre Mold


Mold kan ikke vokse med mindre det kan mate på næringsstoffer, og taket helvetesild inneholder ingen naturlige næringsstoffer for muggsporer. Så lenge du holder taket helvetesild ren og fri for skitt, har mold ingen måte å vokse, selv om rikelig med fuktighet eksisterer. Selv spyling taket hver uke kan gå en lang vei i å hindre vekst av mugg og alger.