Hovudside

Hvordan lage en jordskjelvkatastrofen Plan

by Walther

Jordskjelv er en skremmende virkelighet. De kan oppstå når som helst, forårsaker panikk, frykt og ødeleggelse av eiendom. Ifølge Federal Emergency Management Agency, 39 amerikanske stater er i en sårbar posisjon for et mulig jordskjelv streik. Derfor er det viktig at du har et jordskjelv katastrofe plan forberedt på forhånd.

Bruksanvisning


•  Identifisere trygge områder av hjemmet ditt, og sørge for at hvert familiemedlem vet hva de er. Innvendige hjørner av ditt hjem er best. Sørg for at dine trygge områder ikke er nær vinduer. Også holde disse områdene fri for gjenstander som kan falle av veggen eller nærliggende hyller.

•  List folk til å ta kontakt i tilfelle en nødsituasjon. Ta med minst to kontakt folk som lever ut av staten, hvis mulig. I tilfelle av en større skjelv, du sannsynligvis ikke vil være i stand til å ta kontakt med lokalbefolkningen på listen umiddelbart.

•  Have batteridrevet lommelykt tilgjengelig i hele hjemmet ditt, og sørge for at hvert familiemedlem vet hvor de er. Også er det plug-in lys som er laget for å gå på når strømmen går av.

•  Lag en liste over essensielle forsyninger og holde disse lager i hjemmet til alle tider. Lagre mat som ikke trenger kjøling og nok vann til å vare minst tre til fem dager. Også holde en batteridrevet radio og nok essensielle medisiner for en til to uker.

•  Gjennomføre jordskjelvøvelser regelmessig. Praktisere hva du vil gjøre når et jordskjelv begynner ved å flytte til din nærmeste trygt sted, dukke, og plassere armene over hodet. Telle sakte til 50, deretter renne ut gjennom nærmeste utgang. Hvis du er i andre etasje, øve bistå familiemedlemmer som trenger hjelp ned trappen.