Hovudside

Hvordan Samle Blomsterløker

by Walther

Hvordan Samle Blomsterløker

Pærer er hovne deler av visse blomstrende planter som vokser under bakken og lagre mat anlegget kan utnytte neste sesong. Selv om de ofte produserer vakre blomster, er mange ganger planter som vokser fra pærer ikke tilpasset klimaet i området der de er plantet slik at de må graves og lagres inntil vekstforhold er gunstige. For eksempel kan Dahlia pærer ikke overleve der bakken fryser om vinteren. På den annen side, i den sørlige USA, er tulipaner samlet i sommer og lagret i en kjøler før vinteren så pærene får nødvendig kjøling timer for blomst produksjon.

Bruksanvisning


•  Marker stedet hvor pærene du har tenkt å grave opp er plassert i hagen med en hage eierandel. Skriv navnet på pære på bålet med en permanent markør hvis du har mange forskjellige varianter plantet i umiddelbar nærhet til hverandre.

•  Vent til løvverk, eller deler av pære plante som vokser over bakken, har fullstendig dødd tilbake. Når pærene er klar til å grave opp, vil bladene bli brun, tørket eller ikke-eksisterende.

•  Skyv bladet på en spade hele veien ned i jorden i minst seks inches fra hvor pærene er plassert. Skyv håndtaket på spaden ned. Skyve spaden håndtaket nedover vil tvinge jord ved slutten av spaden bladet til å stige over det eksisterende jordnivå. Du bør se pærer i jorda. Hvis ikke, skyv spade blad i jorda nærmere der pærene er plassert og skyv håndtaket ned igjen. Fortsett denne handlingen inntil pærer begynner å vises i jorda. Vær veldig forsiktig med å skjære i pærene med spaden blad.

•  Don et par hagehansker og plukke opp pærene fra den løsnet jord. Legg dem i en trekasse eller annet godt ventilert beholder som tillater dem å tørke før lagring. Fortsett å grave og samle pærer til du ikke finner noe mer i den posisjonen. Klipp av eventuelle gjenværende løvverk med et par håndholdte hagesaks. Skjær løvverk like over papery pære krage hvor bladene vokser fra lyspæren. Ikke klipp av pære krage. Den er utformet for å krympe og forsegle den boblen slik at pæren ikke tørker ut.

•  Spre pærene på et ark med tørr avis på et bord plassert på et tørt sted ved 60 til 70 grader Fahrenheit i minst tre dager. Plasseringen bør være godt ventilert. Dette vil tillate pærene tørke før langtidslagring.