Hovudside

Hvorfor bruke skum isolasjon?

by Walther

Hvorfor bruke skum isolasjon?

Isolasjon er brukt for å redusere varmeoverføring gjennom de ytre vegger av huset. Selv glassfiber tepper er en av de mest vanlige isolasjonsmaterialene, er nyere skum isolasjon laget av polyuretan eller polystyren raskt økende popularitet med huseiere. Selv skum isolasjon kan være mer kostbart enn andre materialer, og tilbyr en rekke fordeler som kan oppveie sin høyere kostnad.

R-Value


Skum isolasjon tilbyr omtrent dobbelt så isolerende egenskaper som glassfiber eller løs fylle produkter. Skummet har en R-verdi, eller termisk motstand, mellom 4 og 6,5 per tomme, mens glassfiber og cellulose spenner fra R-2 til R-3 per tomme. Dette betyr at skum isolasjon er mer effektivt for å forhindre luftlekkasjer og opprettholde en komfortabel stue. Det kan også bidra til å redusere energiforbruket, noe som kan redusere strømregninger og bidra til å beskytte miljøet.

Allsidighet


En av de viktigste fordelene med skum isolasjon er dens allsidighet. Stivt skum ark kan brukes i vegger, gulv og takkonstruksjoner. Det kan installeres på toppen av taktro å isolere taket eller langs grunnmurer for å holde kald luft inn i kjelleren. Dette produktet er også nyttig i mindre områder hvor batt isolasjon er upraktisk. Skum bord kan kuttes for å passe rundt hindringer i veggen, og skum bord kan isolere tynne vegger hvor tykkere isolasjonslag ikke kan passe.

Styrke og levetid


Skum isolasjon vil naturlig fylle en hel vegg hulrom når de er riktig installert; glassfiber tepper tendens til å la hullene der luft kan lekke gjennom. Mens glassfiber kan synke eller kollapse over tid, forblir skum stiv i mange år for å holde isolasjon effektiviteten høy. Skum er også motstandsdyktig mot mugg og jordslag og vil ikke lide skade når de utsettes for fukt eller kondens.

Spray Skum


Spray skum er en av de eneste isolasjonsprodukter tilgjengelige som enkelt kan legges til eksisterende boliger. Polyuretan eller sementholdige skum blir flytendegjort og deretter sprøytet inn i små hull som er boret i veggen. Skummet langsomt ekspanderer til å fylle hele plassen, og veggene er lappet og malt for å dekke hullene. Spray skum tilbyr lignende isolerende egenskaper som stive skum paneler og kan i stor grad redusere varmeoverføring i eksisterende strukturer.

Strukturell Kledning


Stivt skum isolasjon gir nok strukturell støtte for å gjøre det til et effektivt alternativ til finerplater. Snarere enn å installere veggkledning og deretter legge isolasjon, kan et enkelt lag av stivt skum ta plassen til begge disse materialene. Dette kan redusere installasjonstiden samt generelle kostnader. Skum isolasjon er ofte rimeligere enn finerplater og er lettere å kutte og installere.