Hovudside

Kan jeg Gjenbruk en One-Year-Old Pool Liner over bakken?

by Walther

Over bakken bassenger utnytte en vinyl basseng liner som skaper en vanntett barriere mellom bassengvannet og vannet. Det er ansvarlig for å holde bassengvannet og er spesialtilpasset til de mer vanlige basseng størrelser. Vinyl liners har en evne til å strekke og kan vare lenge, men det betyr ikke nødvendigvis at de skal gjenbrukes.

Pool Liners


Pool liners er laget av et tungt målervinylmateriale som er ment å være holdbar og nesten punkteringssikkert på grunn av den elastiske natur av vinyl. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og vinyl pool liners slutt svekkes med årene, blir rives eller punktert. Foringen er ment å gi dempning til svømmeren og forhindre korrosjon og rust på metalldammen veggstrukturen. Pool liners er installert og forblir mest effektive når bassenget er fylt med vann.

Gjenbruk


Et basseng liner bør ikke brukes på nytt. Generelt, snakker en gang i basseng liner er installert og at bassenget er fylt med vann, liner strekninger og tar form til en stram finish. Når bassenget er tømt, har duken en tendens til å rynke, miste sin form og krympe. Duken, når reinstallert, ikke kan ta den samme formen. Det kan rive og rynke fordi det allerede har blitt strukket tidligere. Foringen, når det har blitt fjernet, og den krymper, ikke kan strekke seg igjen til formen av bassenget.

Hvordan Gjenbruk


Hvis du prøver å gjenbruke en ett år gammel liner, kan du få det til å strekke tilbake for å passe bassenget igjen, selv om mange pool fagfolk anbefaler ikke dette. Liners blitt vanskeligere å strekke som de blir eldre. En måte å få vinyl liner for å strekke seg over hele området av bassenget er å la den utsettes for direkte sollys i noen timer og prøve å fylle det når solen er ute. Sollyset varmer vinyl og gir det en større følelse av elastisitet.

Liner Typer


Den eneste liner som du kan forsøke å gjenbruke er en overlapping liner. Disse liners har vanligvis ekstra vinyl som overlapper utsiden av bassengveggen og blir holdt på plass av mestring strimler. Overlappingen vil gi deg ekstra plass til å strekke duken. På den annen side bør en beaded liner ikke installeres på nytt fordi det vil skade bassenget veggene. En beaded liner knepper en perle mottaker installert rundt toppen av basseng veggen. Hvis en beaded liner har krympet og du prøver å fylle bassenget, kan vannet vekt årsaken bassenget veggen for å kollapse.