Hovudside

Citrus Tre Størrelse

by Walther

Citrus Tre Størrelse

Kommersielle sitruslunder i California, Arizona, Texas og Florida gi sitroner, appelsiner og grapefrukt til markedet. Hjem dyrkere i egnede områder vokse sitrus i bakken på podet standard eller overskygget trær, og potte trær dyrkes innendørs i kalde vinter regioner. Citrus er faktisk eviggrønne busker, som vokser i en rekke størrelser 4-25 meter høy. Citrus er dyrket for sine frukt og svært duftende blomster og sin attraktivitet som et tre.

Frøplanter og grunnstammer


Citrus kan dyrkes fra frø, tar opp til sju år å produsere blomster og lenger for frukt, på planter som kanskje ikke gjør det bra på sine egne røtter. Sitrustrær selges i planteskoler budded på rotstokken egnet for lokale vekstforhold. Sur appelsin, trifoliate oransje eller Sevilla sur appelsin blir ofte brukt rotstokken. Rangpur kalk anvendes som en rotstokk, og som en dekorativ treet. Standard trær vil etter hvert vokse 18-25 meter høy. Semi-dverg trær oppnå en høyde på 10 til 18 fot, og dverg trær vil vokse 4-6 meter høy. Container-vokst sitrus forblir mer kompakt på grunn av begrensede røtter. En sitrus treet når modenhet i 10 til 15 år.

Limes, Kumquats og Limequats


Nøkkel limes, eller meksikanske limes, har sin opprinnelse i Asia. Korte, vanskelige, buskete planter produserer to-tommers frukt på slanke grener. Giant Key lime er en frøplante av Key lime utgitt i 1994, med frukt dobbelt så stor. Tahiti, eller persisk, kan lime busk nå 20 meter høy i ideelle forhold. Kumquats, innfødt til Kina, er saktevoksende, kompakte busker nådde 8 til 15 meter høy. Den dyp gyllen-oransje frukt og huden er helt spiselig. Limequat er en lime-kumquat hybrid frukt mye som meksikansk lime. Limequats og meksikanske limes er egnet for container dyrking.

Sitroner og grapefrukt


Meyer sitroner, en krysning mellom en sitron og en appelsin, vokse til 12 meter høy og er egnet for container dyrking. Lisboa og Ponderosa er hurtigvoksende trær produserer juicing sitroner. Ponderosa sitroner er svært store. Disse trærne kan kjøpes podes standard, semi-dverg eller dverg rotstokken. Grapefrukt vokser på store anlegg som produserer svært store frukter og er vanligvis selges podet inn standard rotstokken. Ruby Red, Rio Red, Star Ruby og Henderson / Ray produsere rosa til rød i kjøttet frukt. Myr er hvit i kjøttet.

Appelsiner, mandariner og tangelos


Valencia appelsiner er raskt voksende, mellomstore trær, med deilig frukt for å spise eller juicing. Navle appelsiner er generelt tregere vokser på mellom trær. Robertson er solgt som et mindre tre. Rød i kjøttet appelsiner inkluderer mellomstore trær Moro og Ruby og det store treet Tarroco. Den mandarin Clementine er et medium tre med liten, lurvete men deilig frukt. En Dancy mandarin treet er mellomstore. Tangelos er et resultat av en hybrid krysning mellom grapefrukt og mandarin appelsiner. Minneola og Orlando tangelos dyrkes som mellomstore trær.