Hovudside

Apple Trees sopp eller sykdom behandling

by Walther

Apple Trees sopp eller sykdom behandling

De fleste av de sykdommer av epletrær er forbundet med sopp. De kan styres av fungicider eller andre fysiske målinger. Hensiktsmessig omsorg og oppmerksomhet til utseendet på epletreet kan bidra til å holde den i god helse og dens høste rikelig. Å bruke riktig en soppdreper, spør din lokale hagesenter spesialister for å få hjelp. De kan henvise deg om hvordan du bruker de beste produktene for ditt område av landet.

Apple Skurv


Apple skabb er forårsaket av en sopp som vises i siste del av høsten eller tidlig på våren. Det ser ut som svarte eller brune bobler på bladene, og hvis den ikke behandles eplene vil ha svarte eller brune støt.

Vinden sprer eple skorpe. Denne sykdommen kan spre seg raskt hvis venstre ubehandlet i lengre tid. Bladene faller av treet for tidlig når den er infisert med eple skorpe. Eplene modnes ujevnt. Omsider eplene sprekke og ødelegge.

Å behandle eple skabb, beskjære de berørte områdene og brenne materiale som er kuttet av treet. Ikke oppbevar infiserte epler. Det er ingen permanent skade på epletreet fra eple skorpe sykdom.

Pulveraktig mugg


Pulveraktig mugg er en sopp sykdom av epletrær. Det ser ut som pulver på bladene og barken av epletreet. Du kan se pulveraktig mugg i tider med høy luftfuktighet, og det også gror godt i varmt, tørt vær. Hvis venstre ubehandlet, pulveraktig mugg fører til vesentlig svekkelse av epletreet. Den nye veksten påvirkes først. Dette svekker treet, men en sunn treet kan overleve pulveraktig mugg uten for mye skade.

Unn pulveraktig mugg med en sterk soppdreper eller svovel spray. Også sørge for at det er god luftsirkulasjon mellom grenene.

Brann Blight


I epletrær, gir Pærebrann løvverk en scoret utseende. De unge skuddene av epletreet som er smittet vil visne og dø, og så vil de epleblomster. Som med eple skabb, kutte ned alle infiserte grener og brenne alt som er fjernet fra epletreet.

Svart Rot


Svart råte er en sopp som vises på epler når de er klare til å høste. Det oppstår der eplene har hatt fysiske skader. Sykdommen starter som små brune flekker på eple, som deretter får større som eple vokser. Flekkene blir brune og deretter bli svart. Svart råte vil også angripe bark og kvister, og kan overleve over vinteren. Hvis du fange svart råte tidlig, er frukten behandlet med svovel spray. Sørg for å beskjære noen infiserte tre. Ødelegge den, og deretter bruke en soppdreper for å hindre ytterligere skade på epletreet.