Hovudside

Hva er forskjellene mellom Daisies & Tulipaner?

by Walther

Hva er forskjellene mellom Daisies & Tulipaner?

Prestekrager og tulipaner er både blomster funnet i hjemmet hager. Den tulipan omfatter enhver plante som tilhører slekten "Tulipa," fra "Lily" familie. Tusenfryd inkluderer blomsterplanter som tilhører slekten "Bellis," fra "Compositae" familie. De er veldig forskjellige på mange måter, inkludert deres utseende og hvordan hver enkelt er plantet.

Varianter


Daisies er kategorisert som varianter, og de fleste av disse er stauder, noe som betyr at når plantet, de vil reseed og vokse hvert år. Shasta tusenfryd er en flerårig og Den afrikanske tusenfryd en årlig. Tulipaner har også både flerårige og årlige varianter, men er kategorisert som pærer, som betyr at de overlever vinteren jordiske. I kaldere strøk, kan det være nødvendig å fjerne pærene og lagre dem til å plante på nytt når det er varmere. Innenfor pære klassen, tulipaner kalt "sanne pærer", som består hovedsakelig av blader med kort stilk. Tulipansorter er kategorisert som klasser, som inkluderer artene dobbel sent, papegøye og fosteriana tulipaner.

Utseende


Den største forskjellen mellom tulipaner og tusenfryd er deres utseende. Krager har vanligvis hvite kronblader som omgir et gult senter, men de kan være andre farger, for eksempel rosa eller gul. De ser ut som en enkelt blomst, men egentlig består av to typer blomster: disk buketter, som ligger i sentrum av blomsten, og hvite ray buketter, som ligger rundt utenfor kanten. Denne ordningen, som kalles en capitulum, gir en illusjon av en enkelt blomst. Tulipaner er svært forskjellige. Typisk har de en blomst med store blader som danner oppover i en velvet eller klokkeform og varierer i høyde og blomster størrelse. Arts tulipaner er en lavtvoksende klasse av tulipan, nå bare 6 til 10 inches høy. Doble sene tulipaner, også kalt peon-blomster, vokser store doble blomster og har en tendens til å være topptung. Papegøye tulipaner har en stor fringed blomst med krøllet, forvridde petals som åpner utenfor til sollys.

Planting


Daisies vokse fra frø plantet direkte i jorda. De begynner å blomstre det andre året etter planting. Daisies vokser best i alkalisk jord. Etter raking jorda slik at det er nivå, spre frøene på toppen og dekk med ca 1/8 tomme av jord. Jorda må være fuktig til frøene har spiret. Når tusenfryd har vokst ca 2 til 3 inches høy, klippe dem slik at du har ett anlegg per foten av plass, og bare vann når jorden virker tørt. Tulipaner er plantet fra pærer. Den ideelle tiden å plante tulipaner er når jorden har begynt å kjøle, vanligvis i løpet av oktober. De blomstrer mellom mars og mai. Grav et hull som er tre ganger så dypt som lengden på pære. Plante tulipaner spisse ende vendt opp. Ordne pærer i klumper av ca 10 pærer fordelt ca 2 inches fra hverandre. Når kronbladene har falt, fjern tulipan hodet og la stilken og bladene. Dette sparer energi, sender den til stammen og pære for det påfølgende året.

Cut Livet


Daisies er ofte brukt i blomsteroppsatser på grunn av deres lange liv etter klipping. De fleste varianter vil vare i flere dager i et kutt blomst arrangement. Tulipaner vil ikke vare så lenge når kuttet og satt i en bukett. Vanligvis blomsten vil forbli intakt for en dag eller to før kronbladene begynner å falle av.