Hovudside

Alocasia som en potteplante

by Walther

Alocasia som en potteplante

Alocasia er en slående potteplante med skarpe, mørke blader og hvite skjelett årer. Å ha sin opprinnelse i de varme, våte jungelen i Sørøst-Asia, er Alocasia en potteplante som krever oppmerksomhet og de riktige forhold for å trives.

Typer


Det finnes flere varianter av Alocasia som er mest populær som en potteplante. Alocasia Amazonica har mange forskjellige navn og er den vanligste potteplante variasjon på grunn av sin dristige, eksotiske blader. Amozonica er kjent som afrikansk maske, Polly, Amazon Elephant øret, Grønn Velvet og Jewel Alocasia. Alocasia sanderianam, eller 'Kris plante ", har blader veldig lik som Amazonica, men det er litt forskjellig i størrelse og genetisk avstamning. Alocasia micholitziana, eller 'Frydek ", skiller seg fra de vanlige innendørs raser av Alocasia ved at den er bedre egnet til å overleve i varierte forhold. Det er like komfortabel i hagen, på kanten av en dam eller som en potteplante. Den kan også håndtere full sol sammen med delvis skygge.

Betraktninger


Når du velger en Alocasia for en potteplante, sørg for at du har et miljø som kan opprettholde det. Alocasias trenger en varm, fuktig miljø året rundt for maksimal helse.

Identifikasjon


Alocasias har store, flate, pilformede blader som strekker seg fra lys grønn til en mørk, nesten svart grønn. Undersiden av bladene er lilla og voksaktig. Bladene kan være 12-24 inches lang og 6 til 11 inches bred. De sentrale blad årer er gul grønn til kritthvite i fargen og tydelig skille de grønne delene av bladet. Stilkene er en blek grønn og gjeng sammen der de stiger fra jorda. Alocasias kan vokse oppover på 3 meter.

Omsorg


Alocasia planter vokser best i varme, våte forhold. Den kan overleve med normal potteplante betraktning, men ideelt sett foretrekker en luftfuktighet på over 50 prosent i løpet av sommeren og 40 prosent i vintermånedene. Det bør holdes i lyse, filtrert eller indirekte lys i et varmt område av huset bort fra tørr, oppvarmet luftstrøm. Alocaisa foretrekker en sandholdig leirjord som drenerer raskt. Torvmose-basert potting mix virker like bra. Jordsmonnet rundt bunnen av anlegget skal være fuktig, og sporadisk sprøyting med vann i stor grad øker helse av anlegget. Sprøyting og rengjøring bladene også bidrar til å minske sjansen for angrep av midd, sopp- og bakteriebladsykdommer.

Forplantning


Som de fleste andre potteplanter, er Alocasia vekst hemmet når det blir rot-bundet. Når re-potting, forsiktig skille bunched stilker og re-plante dem inn i nye beholdere. Alocasia kan også spres ved å grave opp sine stengelknoller og re-potting dem.

Origins


Alocasias er en variert gruppe av planter som kan spores tilbake til Sørøst-Asia. Ifølge Alocasia dyrker John Banta og Alocasia skribent Julius Boos, den mest populære formen for Alocasia, Alocasia Amazonica, først ble innført som en hybrid av sine jungelen bolig fettere ved barnehagen eier Salvadore Mauro i 1950.

Advarsel


Hold barn og kjæledyr borte fra Alocasia. Svelging symptomer inkluderer irritasjon og lammende av hud, tunge og hals; kvalme; diaré; delirium; og i store doser, død.