Hovudside

Hvordan å beskjære en Privet treet

by Walther

Privet treet er en raskt voksende eviggrønt tre som kan oppnå 25-40 meter i høyde. Privet har blanke mørkegrønne blader og små hvite blomster som blomstrer i slutten av våren til sommeren og avgir en ubehagelig lukt. Kjent som Ligustrum lucidum, kan privet treet dyrkes i hardførhet soner 8 til 11 i enten containere eller bakken planting. Privet treet trenger årlig beskjæring for å opprettholde en sunn trestruktur og administrere lavthengende, hengende grener. Den beste tiden av året å beskjære din privet treet er på senvinteren etter frost har ryddet for din plassering.

Bruksanvisning


•  Inspiser grener av privet treet for tegn på døde eller syke tre. Dødt trevirke vil føles lettere enn vanlig tre, mens syk trevirke vil bli skjemmet eller uren på utsiden. Dette må fjernes for helsen til resten av treet.

•  Klipp av alle døde eller syke tre på basen. Fjern utklipp til en komposthaug som ligger langt fra din privet tre eller kaste i en søppelbøtte. Leaving utklipp rundt oppmuntrer skadedyr.

•  Skjær av grenene som gnisser mot andre grener, siden friksjonen kan føre til en av dem til å bryte. Også tynne ut kalesjen av treet ved å fjerne eldre tre som utvikler færre blader.

•  Fjern nedover voksende eller hengende grener. Hvis en lem berører bakken eller forstyrrer bevegelse under privet treet, vil du ønsker å fjerne det. Også avskåret lav voksende grener.

•  Trim den generelle formen på treet for å opprettholde et ryddig utseende. Bestemme hvor mange inches av veksten du ønsker å ta av og kutte treet tilbake til den størrelsen.

Tips og advarsler


  • Du kan utføre en annen beskjæring på sensommeren, etter at blomstene har passert. Skjær blomstrende grener tilbake til det halve for å oppmuntre til ny vekst. Fjern eldre tre som ikke utvikler mange blader.
  • Vingårds verktøy alltid desinfisere når du er ferdig, slik at de er rene for neste jobb.