Hovudside

Vegetabilsk Hage for Dummies

by Walther

Vegetabilsk Hage for Dummies

Du trenger ikke grønne fingre for å dyrke dine egne grønnsaker. Hvis du oppfyller dine plantenes grunnleggende behovene til god jord, tilstrekkelig sollys og rettidig vanning, vil de vokse med hell. Selv ekspert gartnere oppleve utfordringer, så det er OK hvis du ikke får det helt riktig første gang.

Plassering og størrelse


Velg et sted som får seks til åtte timer sollys hver dag. Tomten kan være så lenge du vil, men gjør det ikke mer enn 3 meter over så kan du lett komme over mens tending til det.

Jord


Grønnsaker trenge jord som drenerer godt, og som er rik på organisk materiale. Grave opp innfødte jord til en dybde på 6 til 8 inches deretter legge 2 til 4 inches av kompost eller butikk-kjøpte vegetabilsk hagejord.

Vanning


I gjennomsnitt, grønnsaker trenger ca en tomme av vann per uke. Jordsmonnet skal kjennes litt fuktig å ta på. Vær forsiktig med å vanne bare jorda som får bladene og frukt våte kan oppmuntre sykdom.

Start-Small


Hvis vegetabilsk hagearbeid skremmer deg, bør du vurdere å vokse noen grønnsaker innendørs i containere. Tomater, urter og paprika gjøre godt innendørs når den plasseres i nærheten av en sørvendt vindu.