Hovudside

Liste over Wood som er trygt for Wood Burning

by Walther

Liste over Wood som er trygt for Wood Burning

Vedfyrte for varme har blitt raffinert til en vitenskap. Høyt utviklet vedovner og peiser er utformet for å hente maksimal varmeeffekt av tre. Forskjellige tresorter brenne på ulike priser, og hver har sine fordeler og ulemper. Forstå forskjellene i brennende karakteristikker av skogen er første skritt i riktig tre valg.

Pine


I motsetning til det mange tror, ​​er furu egnet til å brenne. Den Jonesy er Woodyard hjemmeside siterer tester som viser at erfarne furu produserer mindre kreosot enn mange treslag. Dette er fordi furu brenner varmere og raskere enn hardtre, ikke tillater kreosot å bygge opp. Kreosot er en tykk tjære-liknende stoff som bygger seg opp på innsiden av skorsteinsveggene. Om lov til å bygge opp, vil det ta fyr, siden det er brannfarlig. Nøkkelordet er "krydret". Hvis du brenner furu, har det å være grundig tørr og krydret, siden sap vil føre til kreosot buildup. Eksperter ved Ontario Wood Heat Organization påpeke at furu bør brukes når varmebehovet er lavt, siden det brenner varmere enn andre tresorter, men også raskere.

Oak


Eksperter er enige om at eik er en utmerket tre for brenning. Som en hard, det brenner sakte, men stødig. Det er vanskelig å lys, så starte en liten brann med furu først og legge større eik biter når det brenner. Eksperter videre oppmerksom på at all veden skal være grundig krydret før bruk.

Maple


Maple brennende egenskaper er lik de av eik. Krydret lønn brenner lang og treg, noe som gjør den ideell for branner mindre tendens. California Energy Commission foreslår å bygge en mindre brann med færre logger, siden den brennende effektivitet er større enn hvis du bygget en stor ulmende bål med flere logger og redusert luftstrøm.

Fir


Gran er et bartre, slik at det brenner varmt, men raskere enn eik grunn tørket banen med de erfarne seksjoner. Den Jonesy er Woodyard nettstedet anbefaler fir hvis du brenner for bare korte perioder, siden du er nødt til å mate bålet ofte. Det er ikke for natten brenning, hvor en langsom, men jevn brenning trevirke anbefales for langvarige branner.

Alder


Alder har egenskaper som ligner på de av eik eller lønn. Ifølge California Energy Commission, har Alder høyest lagret energi av alle tresorter. For en snor av tre (ca 2000 pounds), or butikker ca 19 millioner BTU energi. BTU er "British Thermal Units" - et mål på lagret varmekapasitet. Igjen, på grunn av kreosot fare, eksperter fastslår at alt trevirke skal være grundig krydret før brenning.