Hovudside

Stell og vedlikehold av Fairy Lily

by Walther

Fairy liljer er faktisk ikke liljer, men medlemmer av Amaryllis familien. Fairy, eller regn liljer, bære delikat 4-tommers rosa eller hvite blomster og lange, tynne blader, og vokse til 8 til 10 inches i høyden. Som tropiske planter, fairy liljer krever kald beskyttelse og spesifikk omsorg under somre.

Årstid


Fairy liljer er stauder som vokser og blomstrer gjennom sommeren og går i dvale om vinteren. Disse plantene er hardføre ned til US Department of Agriculture Økende Zone 8, og krever vinter beskyttelse i kaldere sone. Hvis du bor i en kaldere sone, grave pærene opp i høst etter at de går i dvale, og plante dem i en boks eller bin til butikken på et trygt sted over vinteren.

Side


Plant fairy liljer i høst eller våren i sone 8 og oppover, eller i løpet av våren i sone 7 og ned. Sette løkene i områder som får full sommer sol og rask, effektiv drenering. Drenering er spesielt viktig hvis du lar pærene i bakken hele året. Sørg for at hver plante har 5 til 10 inches av plass til å vokse.

Jord


Fairy liljer trenger rik, smuldrete, rask drenering jord som gjør at vannet renne slippe raskt ut, men beholder også fuktighet for langsiktig bruk. Løs jord gir mulighet for rask rotvekst og ekspansjon for friske pærer. Bland 3 til 4 inches av organisk kompost i toppen 6 inches av naturlig jord ved planting for å gi denne jordkvalitet.

Vanning, Mulch og ernæring


Fairy liljer gjør best i fuktig jord, så vann med 2 til 3 inches av vann hver uke i løpet av sommeren. Bruk balansert gjødsel eller pære-spesifikke gjødsel på våren, i henhold til produsentens instruksjoner, for å oppmuntre til ny vekst og blomstring. Bland ny kompost i toppen 2 inches av jord rundt hver plante om våren, eller når du plante. Opprettholde en 1-tommers lag av organisk mulch eller siktet kompost på jorda rundt hver plante for å holde jorda fuktig og varm.