Hovudside

Hvor ofte bør røykvarslere byttes?

by Walther

Nesten hver USA husholdning har en eller flere røykvarslere, ifølge National Fire Protection Association, men de bare brukes i 47 prosent av branner i perioden mellom 2003 og 2006. Nesten en firedel av hjemme brann dødsfall skjedde i boliger med ikke- arbeider detektorer. Årsaker til røykvarsler feil variere, men eldre modeller er mindre pålitelige enn sine nye kolleger og alle detektorer krever eventuell erstatning.

Tidsramme


Nyere røykvarslere har omtrent en 8- til 10-års levetid for pålitelig service, ifølge amerikanske Brann Administration. Endre dem når de de når den alderen, selv om de fortsatt synes å være fungerer som den skal. Erstatte alle detektorer når du flytter inn i et nytt hjem hvis du er usikker på deres alder. The City of Dayton, Ohio, advarer om at eldre modeller har en 30 prosent strykprosent i sine første tiår, så ikke ta en sjanse med enheter av en ukjent alder. Bruk en markør for å skrive kjøpsdatoen inni nye detektorer, slik at du vil huske når du skal erstatte dem.

Årsaken


Ti år gamle røykvarslere bør skiftes ut fordi de ikke lenger fungere så effektivt, ifølge National Fire Protection Association. Deres følsomhet kan slippe, selv om de er fortsatt fungerer, og de er mer sannsynlig til å gå av med falske alarmer fra eksterne faktorer som fuktighet eller støv i enheten. Test enheter regelmessig, uavhengig av alder, med testknappen eller hermetisert røyk.

Betraktninger


Røykvarsler batterier må skiftes ut regelmessig, uavhengig av enhetens alder. Skifte batterier årlig på en lett-å-huske dato, slik som sommertid klokke endring, nyttårsdag eller bursdagen din. Installere nye batterier selv om de nåværende fortsatt synes å være bra fordi de kunne mislykkes uventet. Sett i nye batterier umiddelbart hvis en røykvarsler begynner å "kvitre" med et lavt strømforbruk advarsel. Den amerikanske Brann Administration anbefaler støvsuging dine detektorer innimellom for å fjerne støv, spindelvev og små bugs.

Erstatning


Du har to alternativer når du bytter ut gamle røykvarslere, optiske eller ionisering enheter, som hver registrerer tilstedeværelsen av røyk på en annen måte. Røyk avbryter den elektriske strøm i ionisering røykvarslere og avbryter en lysstråle i fotoelektriske modeller. Den amerikanske brannvernforening forklarer at ionisering enheter er best på å varsle deg om store, raske blusser, mens fotoelektriske detektorer fungerer best for langsomme, ulmebranner. Noen produsenter selger detektorer som bruker begge teknologiene.