Hovudside

Arborist Tre klippeteknikker

by Walther

Arborist Tre klippeteknikker

Arborister er tre eksperter som fører tilsyn med hele livet av et tre fra planting til trygg fjerning. I mellom, er det viktige arbeidet til arborist å planlegge og gjennomføre utbyggingen av treet til en sterk, sunn og velformede eksemplar av en størrelse og form som passer til sin innstilling. For å gjøre dette, må arborist lære spesialiserte klippeteknikker for å gjennomføre planen uten å risikere treet.

Foresight


Dyktige arborister må kunne se på en frøplante, og basert på en grundig forståelse av slekten og arten av treet, samt de spesielle egenskapene til frøplante, vet hva det kan bli når den er fullt utviklet. Poenget med denne ferdigheten er å være i stand til å utvikle en plan for gradvis beskjæring og opplæring som vil gi det ønskede resultat.

Identifisere Leader


Beskjæring for styrke og form begynner tidlig. Ofte arborist må identifisere en enkelt stamme som vil fungere som "leder", eller bagasjerommet, av treet. Lederen er vanligvis det sterkeste og rettspindelen som fører fra bunnen av ungtrær. Når han velger den leder, fjerner arborist andre konkurrerende stammer på et anlegg som ellers kunne ha utviklet seg i busk-lignende form eller som et tre med flere trestammer. Når treet er svært liten, er cutting vanligvis gjøres med offset beskjæringssakser som gjør rene kutt uten knusing voksende grener.

Velg Stillas


Kronen av de fleste trær utvikler rundt et sett av sterke grener kalt stillasene, som vokser i en oppadgående spiral mønster og støtter hele krone som den modnes. Arborister se etter de beste fire eller fem stillas grener på et meget ungt tre og skjære vekk resten. Beskjæring kutt er alltid laget tilbake til en knopp node eller gren krage pekte i retning av arborist ønsker at treet skal vokse.

Verktøy


Verktøyene for beskjæring et tre avhenger av størrelsen på gren eller kvist blir beskjæres. Spesialiserte buede beskjæring sager tillate for rene og velrettede kutt. Når du kutter nær stammen på treet, må arborist unngå å kutte i eller ved et uhell rive karsystemet av stammen. Hun gjør dette ved å lage tre kutt i stedet for en til å fjerne tunge greiner. På denne måten blir vekten av grenen fjernet på trygg avstand fra stammen og påfølgende kutt kan gjøres hele veien gjennom grenen uten å risikere brudd som kan komme til bagasjerommet eller strippe bort barken.

Motorsag Bruk


Beskjæring trær er behandlet som en slags kirurgi, så motorsager brukes judiciously - hovedsakelig for første kutt i store grener eller for demontering et tre som ikke kan reddes. Tre fjerning er også en viktig ferdighet av arborist, som må lære å gjøre kutt som ikke truer ham eller noen andre, og at årsaken kuttet deler av treet til å falle i nøye målrettede områder.