Hovudside

Evening Shade Landscaping

by Walther

Evening Shade Landscaping

Hvis du har et nettsted i landskapet som mottar morgen sol og skygge på ettermiddagen og kvelden, fyll den med planter som foretrekker late-dag skygge. Også kjent som lys eller delvis skygge, nettsteder som mottar fra fire til seks timer med skygge har den ideelle eksponering for flere typer planter. Når du velger arter for kvelden skygge hage, også vurdere plantsâ € ™ andre kulturelle krav, slik som jordtype, fuktighet behov og US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone rating.

Trær


Noen trær foretrekker morgensol og sen-dagers skygge. Den kousa kornell (Cornus kousa) vokser til 30 meter høye med en 20-fots spredning. Dette løvfellende tre blomstrer om våren med lange hvite bracts, etterfulgt av rosa-røde sommer frukter. Kousa dogwoods trives i godt drenert jord og er hardføre i USDA sone 5 til 8. Kentucky Coffee (Gymnocladus dioicus) også vokser godt i ettermiddag skyggen. Dette løvtrær er hardfør i sone 3 til 8 og foretrekker fuktig, godt drenert jord. Den vokser til 75 meter høye med en 50-fots spredning og tåler tørke og luftforurensning.

Busker


Noen busker også foretrekker ettermiddag til kveld skygge. Den bigleaf hortensia (Hydrangea microphylla) vokser til 4 meter høy med en 6-fots spredning og er hardfør i sone 6 til 9. Dette raskt voksende løvfellende busk produserer blå, lilla, rosa og hvite blomster, og har lang, skinnende bladverk. Den foretrekker sure, fuktig, godt drenert og fruktbar jord. Fortuneâ € ™ s osmanthus (Osmanthus x fortunei) vokser også godt i ettermiddag skyggen. Denne eviggrønne er hardfør i sone 7-10 og foretrekker syrlig, fuktig, rik jord. Fortuneâ € ™ s osmanthus busker vokse til 20 meter høye med en lignende spredning og har tykk, skinnende bladverk. De blomstrer med aromatiske hvite blomster i høst.

Stauder


Stauder leve og blomstre i minst tre år. Mange arter dør til bakken i vinter og re-vokse om våren. Bee balsam (Monarda didyma) foretrekker morgen og ettermiddag skyggen og trives i fuktig jord. Den vokser fra 2 til 4 meter høy og er hardfør i USDA sone 4 til 9. Bee balm tiltrekker pollinatorer med sine hvite, rosa, rødt og lilla blomster som blomstrer om sommeren. Hage phlox (Phlox paniculata) trives også med ettermiddag skygge. Dette flerårig er hardfør i sone 4-8 og vokser fra 2 til 3 meter høye. Hage phlox blomstrer i sommer med hvite, rosa og blå blomster og foretrekker fuktig, godt drenert jord.

Ettårige


Ettårige bare vokse og blomst for en vekstsesong, men har en tendens til å produsere blomster for en lengre periode enn gjør stauder. Den browalia eller ametyst blomst vokser best i ettermiddag til kveld skygge. Denne to meter høye årlige oppblomstringer gjennom vekstsesongen med blå og hvite blomster. Det tåler en rekke jord, fra leire til sand. Black-eyed Susan (Thunbergia alata) er en klatring vintreet. Den vokser raskt til 8 meter lang og produserer hvite, gule og oransje blomster fra sommeren gjennom høsten. Den foretrekker morgensolen og ettermiddag skygge og lys, godt drenert jord.