Hovudside

Hva er den viktigste grunnen bør du aldri bruker vann på en gass, olje, fett eller elektrisk Brann?

by Walther

Hva er den viktigste grunnen bør du aldri bruker vann på en gass, olje, fett eller elektrisk Brann?

Når møtt med en brann i hjemmet, kan du panikk og bli fristet til å raskt kaste vann på flammene. Dersom brannen ble forårsaket av fett, elektrisitet eller bensin, er dette den verste flytter du kan gjøre. Vann vil dramatisk forsterke disse typer branner, og kan slå en farlig situasjon inn i en potensielt dødelig en. Hver brennbart materiale må slukkes på en annen måte, og din første trekket i en nødssituasjon bør være å ringe din lokale brannvesenet, som den er utstyrt for å håndtere farlige og brennbare materialer trygt.

Olje eller fett Brannsikkerhet


Mange kjøkken branner begynne med sølt matolje eller fett som spruter og fangst brann. Dumpe natron eller salt på en liten fett brann å slukke den; Større branner vil kreve et brannslukningsapparat. Dersom brannen er større enn du kan håndtere raskt, evakuere området og ringe brannvesenet for å få hjelp. Ikke sprut vann på flammene. Oljen kan flyte på toppen av vannet eller eksplodere, spre brannen raskere og forårsake en farlig situasjon.

Bensin Brannsikkerhet


Flytende bensin og bensingass er begge svært brannfarlig. Hvis du er i nærheten av en bensinbrann, evakuere området umiddelbart og informere brannvesenet. Ikke forsøk å slukke brannen selv, og gjelder ikke vann til flammene. Vann lagt til en bensinbrann vil spre brannen raskt og kan utløse en eksplosjon.

Elektrisk Brannsikkerhet


Elektriske branner bekjempes med en passende kjemisk brannslukningsapparat. Hvis du oppleve en liten elektrisk brann i hjemmet ditt, kutte strømmen til det berørte området ved å bla bryter og deretter bruke et brannslukningsapparat for å slukke flammene. Hvis du ikke kan slokke flammene på egen hånd, evakuere området, og ring brannvesenet. Ikke kaste vann på bålet; vann leder strøm, og vil føre til at brannen vokse.

Generelt Brannsikkerhet


For optimal sikkerhet, bør boliger være utstyrt med kjemiske brannslukningsapparater i kjøkken og vaskerom. Du kan også velge å lagre en stor boks med salt eller bakepulver på kjøkkenet for å slukke eventuelle brennende fett. Utdanne alle familiemedlemmer om hvem du skal kontakte i en nødssituasjon, hvordan å evakuere hjemmet og hvor de skal møtes utenfor etter evakuering. Øv månedlige brannøvelser for å sikre at alle vet hva de skal gjøre i tilfelle brann.