Hovudside

Hvordan Clean Vinyl Floor Tile

by Walther

Hvordan Clean Vinyl Floor Tile

Vinyl fliser på gulv har en tendens til å se skitten. Skitt kan synes å være midt i vinyl, men det er det ikke. Tøff skitt trenger en tøff rengjøring jobb, men å vite hvilke typer rengjøringsmidler fungerer best tar prøving og feiling. I stedet for å få på hender og knær for å skrubbe vinyl gulv, finne den rette rensemiddel gjør mer fornuftig. De fleste hjem forbedring butikker og til og med dagligvarebutikker selger gjør-det-selv rengjøringsmidler som kan få jobben gjort. Rengjøring vinyl gulv flis tar ikke et geni, men å følge noen enkle regler er et must.

Bruksanvisning


•  Sug opp skitt og støv regelmessig fra vinyl gulv fliser. Noen fliser har dype riller. Holde gulvet rent vil hindre skitt fra settling i sprekkene.

•  Vask alltid vinyl gulv fliser først med vann. Hvis vannet ikke fjerner skitt, tilsett en spiseskje oppvaskmiddel til en liter vann. Bruk en mopp eller klut til å tørke det opp.

•  Legg en spiseskje med klar ammoniakk, eller en ammoniakk produkt, til vann for vasking vinylgulv. La løsningen sitte på gulvet i fem minutter for å løsne smuss. Ammoniakk kan etterlate en film så skyll gulvet med vann etter bruk.

•  Bruk en selvrensende cleanser på vinylgulv. Påfør rengjøringsmiddel med en ren, fuktig klut. Selvrensende rensemidler ikke la bak en voks oppbygging.

•  Bruk en sterk gulv stripper hvis vinyl er eldre og har en voks oppbygging. Vinyl gulv voks strippere har sterk lukt og krever skikkelig ventilasjon. Hell den på full styrke, vent fem minutter før skitt løsnes, deretter tørke det opp.

•  Hell en blanding av 1/4 klor til 3/4 vann over hele gulvet. La den sitte i fem minutter og deretter tørke det opp med en tørr mopp. Windex renser også skitt fra vinyl gulv fliser.

Tips og advarsler


  • Plasser gulvmatter i oppføringen av hvert rom, slik at føttene kan tørkes før de går inn. Skosålene bære med seg alle typer smuss og fett som kan sette flekker på vinylgulv.
  • Noen rengjøringsmidler er svært potent. Sørge for å riktig ventilere huset mens du clean.Wear hansker for å beskytte hendene fra skadelige kjemikalier som finnes i enkelte rensemidler.