Hovudside

Hvor stort Betyr en Gardenia Tree Få?

by Walther

Hvor stort Betyr en Gardenia Tree Få?

Huseiere og landscapers premie gardenias for sin frodige duft og doble blomster. De fleste gardenias dyrket i hager er busker, vokser så høye som seks meter. De er tilpasningsdyktige planter som vokser best i godt drenert sur jord, pH 5 til 6.

Bush Gardenias


De fleste hagelaget gardenias er sortar av Gardenia augusta. De har en bøssing-liknende vane som varierer i høyde fra 1 til 6 meter. Du kan vokse mindre de i containere. 'Radicans' sprer seg til fire meter bred og når 1 1/2 til 3 meter høye. Du kan dyrkes denne sorten som bunndekke.

Tre Gardenias


Gardenia Thunbergia, fra Sør-Afrika, vokser som en oppreist busk eller som et lite tre. Det kan nå høyder på 12 meter og en bredde på 7 meter. I motsetning til mange gardenia varianter som blomstrer året rundt, Gardenia Thunbergia blomstrer bare om våren eller sommeren. Det er en varmekjære planter som trives i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 10a til 11.

Beskjæring


Selv om de fleste gardenias ikke må beskjæres, kan du beskjære dem å opprettholde sin form og høyde. Beskjære dem etter at de blomst slik at du ikke redusere antall blomster.