Hovudside

Slik Care for en kaffeplante

by Walther

Slik Care for en kaffeplante. Kaffen plante, dyrket på gårder for sine bønner, er også ofte vokst som en potteplante for sin mørke grønne, blanke blader. Selv om det ikke er praktisk å vokse innendørs utelukkende for kaffe, gjør planten blomstre og produsere nok bønner for en pott eller to av kaffe etter tre eller fire år.

Bruksanvisning


•  Gi en kaffeplante mediet lys av en litt lyssky vindu. En liten direkte sol er fine, men tar seg ikke å tillate mer enn en time per dag i direkte solen.

•  Plasser anlegget på et sted som ikke får under 65 grader F. Mens anlegget ikke vil tolerere kjølige forhold, betyr det å tilpasse seg de fleste hjemmemiljøer over 65 grader F.

•  Mist kaffe anlegget etterlater flere ganger i uken for å øke luftfuktigheten. Fuktighet er avgjørende for kaffeplanter. Bladene vil brun starter på tips dersom anlegget ikke får nok fuktighet. En skuff av småstein under potten gjør bidrar til å øke luftfuktigheten rundt anlegget.

•  Hold potting mix grundig fuktig i vår, sommer og høst. La potting mix tørke ut delvis i vinter. Ta vare å merke hvis anlegget wilts. Hvis Wilting forekommer, vil vanning umiddelbart sannsynlig lagre delikate blader, men vær forsiktig med å la anlegget wilt for mer enn en dag.

•  Repot kaffe anlegget hver vår i neste størrelse større pott. Kaffeplanter vokser raskt og vokse sine potten hvert år.

•  Care for kaffe anlegget helse ved å se etter skala insekter, som vanligvis søke anlegget. De vises som små gule eller brune flekker under bladene. Tørk dem med litt såpevann og påfør et plantevernmiddel til anlegget.