Hovudside

Økende potet som en Ivy Plant

by Walther

Økende potet som en Ivy Plant

En billig og enkel måte å legge til litt grønt til ditt hjem er ved å plante en søt potet. Søtpotet vokser er en eføy som faktisk kan bli ganske store. Økende en søt potet eføy planten er en unik DIY prosjekt som du kan gjøre sammen med barna for å se den faktiske voksende prosessen. Eller du kan rett og slett vokse eføy plante på din egen tid for din egen nytelse. Uansett, er prosessen enkel og sluttresultatet er vakker.

Bruksanvisning


•  Velg en solrik beliggenhet i ditt hjem for å vokse anlegget. Et ideelt sted er en vinduskarm som har tilgang til sollys for mesteparten av dagen.

•  Fyll en krukke med vann. Pass på at du velger en krukke som passer bredden på søtpotet.

•  Hold søtpotet, slik at det er vertikal og finn midtpunktet. Deretter stikke en tannpirker i hver av de fire sidene på midten (en for nord, vest, sør og øst). Tannpirkerne vil holde potet fra å synke helt ned i vannet.

•  Plasser søtpotet ned i glasset. Det bør være tilstrekkelig med vann slik at den nederste fjerdedel av potet er fullstendig neddykket. Vannstanden skal alltid være på dette punktet, så sjekk det med noen dager.

•  Vent til eføy å begynne å vokse. Etter to eller tre uker, vil du ha en merkbar eføy vintreet voksende. Trimme vintreet som du ser er nødvendig. Noen foretrekker en buskete, lang vintreet mens andre foretrekker en mer velstelt utseende.