Hovudside

Hva Arter Er Daisies?

by Walther

Hva Arter Er Daisies?

Ordet "Daisy" identifiserer ikke en art av blomstrende plante. Mange forskjellige arter av blomster har det vanlige navnet tusenfryd. Daisy stammer fra den gamle engelske uttrykket "dager øyet." Dette henvist til plante kjent som den engelske tusenfryd som bare åpnet i løpet av dagen. Blomsten stenger om natten og åpner igjen ved soloppgang.

Bellis perennis


Blomsten oftest referert ved navn "Daisy", den Bellis perennis, oppsto i Europa. Ofte kalt Tusenfryd, eller den engelske tusenfryd i USA, denne attraktive planten vokser ca 3 til 6 inches høy og har en kompositt blomst. Blomstringen består av en gul midt disk og hvite eller lilla petal-lignende blomster rundt disken. En enkelt blomst vokser på en spissen av en bladløse stengel.

Leucanthemum


To utbredte tusenfryd tilhører Leucanthemum slekten. Leucanthemum vulgare, eller prestekrage, oppsto i Europa og Asia, men har blitt et kjent Wildflower i feltene og veikanter i USA. Anlegget når ca 2 meter høy og har en blomst ca 2 inches bred. Leucanthemum maksimum, en slektning av preste kjent som Shasta tusenfryd, har funnet nåde hos hjem gartnere som en dekorativ blomst. Det vokser høyere enn prestekrage og har større blomster.

Andre


Gul tusenfryd, en av de vanligste navnene for anlegget Rudbeckia hirta, vokser vilt i hele Nord-Amerika og mange gartnere anser det som et ugress, selv om noen varianter har fått aksept som prydplanter. Anlegget er også kalt Black-eyed Susan. Den gerbera tusenfryd (Gerbera hybrida), en krysning mellom to foreldrearter, kommer i en rekke farger, inkludert rød, rosa, oransje og gul. Sin utholdenhet etter cutting gjør den til en favoritt blomst for vaser, i tillegg til sin popularitet som en hage dekorativ.

Familie


De forskjellige arter som går under navnet daisy tilhører ulike slekter, men de alle tilhører Asteraceae familien. Denne familien, noen ganger kalt tusenfryd familie, inneholder nesten 24.000 egen art, noe som gjør den til en av de største familiene av planter, ifølge Encyclopedia Britannica. Flower som består av mange små blomster, eller buketter, karakteriserer de mange arter. Sammen med tusenfryd, ringblomster og zinnia tilhører også Asteraceae familien.