Hovudside

Omsorg for Adenium som en potteplante

by Walther

Saftige busk Adenium, vanligvis kjent som desert rose eller impala lilje, stammer fra tørre områder av Afrika og den arabiske halvøya. Adeniums produsere blomster i rødt, rosa eller hvit i løpet av våren og sommeren, og har fett, merkelig formede badebukser. Adeniums ikke tåler kulde, men kan dyrkes som potteplanter hvis gitt forsvarlig behandling.

Potting


Adeniums krever god drenering, så velg en beholder med hull i bunnen og lage din egen potting blanding ved å legge grov sand, grus eller perlite til en kommersiell potting mix. Velg en beholder litt storre enn roten ballen av Adenium. Ved hjelp av en altfor stor beholder kan føre til at jorda til å holde vann, noe som kan oppmuntre rot råte sykdommer. En grunne beholder tillater røttene å vokse uten å beholde for mye fuktighet. Hvert år re-pot adeniums til lager containere slik at anlegget til å vokse. Når du har oppnådd ønsket størrelse, holde Adenium i samme størrelse potten for å holde den fra å vokse større.

Lys og temperatur


Adeniums krever sterkt lys i minst seks timer per dag, spesielt i sommermånedene. I vinter, under dvalen, tåler de mindre solen. Hvis de oppbevares i skyggefulle forhold året rundt, vil adeniums vise hemmet vekst og redusert blomstring.

Vurdere å plassere adeniums utenfor under varme sommermånedene. I spesielt varmt klima, de foretrekker delvis skygge under dagtid. Sørg for å flytte plantene inn igjen før utvendige temperaturen synke til 50 grader Fahrenheit.

Vanning og gjødsling


På sommeren, røttene av adeniums absorberer vann raskt og plantene krever vanning flere ganger per uke. Mette jord ved hver vanning og legge et lag med grus på toppen av jorda for å bidra til å beholde fuktigheten. Gradvis redusere vanning i høst. I vinter, bare vann en gang i måneden unntatt under uvanlig varme, solrike perioder, når en lys vanning hver en eller to uker kan brukes.

Bruk en balansert gjødsel utvannet til det halve for å gjødsle dine adeniums. Mate dem en gang eller to ganger i måneden i løpet av vekstsesongen. Avbryt befruktning i august slik at anlegget til å gå inn i dvalen.

Beskjæring


Adeniums svarer godt til beskjæring. Beskjæring kan styre størrelsen på busk og også resultere i en fyldigere utseende anlegget. Beskjære tilbake avdelinger i løpet av våren eller sommeren med skarpe, steriliserte beskjæringssakser. Sevjen som finnes i adeniums er giftig og kan forårsake hudirritasjon. Håndtere adeniums nøye når beskjæring og gummihansker for å unngå hudkontakt. Vask gummihansker og beskjæringssakser med varmt såpevann etter beskjæring. Hvis sevjen kommer i kontakt med huden, må du vaske det berørte området umiddelbart.