Hovudside

Hvordan Grow Delicata Squash

by Walther

Hvordan Grow Delicata Squash

Dyrk din egen personlige servering størrelse siderett når du planter delicata, en Cucurbita pepo squash, i grønnsakshagen. Busken rekke delicata er enda egnet for en blomst seng. Sine lyse gule blomster og multipointed blader bringe en uvanlig aksent til standard blanding av ettårige og stauder. En vinter squash med et hardt skall som holder den levedyktig for matlaging lenge etter sin høst innhøsting, forbedrer delicata vitamin-rike kjøttet velsmakende retter eller desserter og er en allsidig favoritt i vegetarisk mat.

Bruksanvisning


•  Finn en planting sted som mottar full sollys for større del av dagen. Tillate fire kvadratmeter med ledig plass til å vokse Cornell Bush Delicata variasjon og minst 20 kvadratmeter hvis du vokser de Vining varianter.

•  Spre en 3-tommers lag av kompost på en to kvadratmeter plass i planting området sentrum. Grave kompost i jorda. Skyv blandet jord inn i en flat-toppet, en kvadratmeter runde haugen. Når dagtemperaturer er gjennomgående over 70 grader Fahrenheit i fem til syv dager, er den forberedt bakken klar for planting.

•  Sett fem delicata squash frø, jevnt fordelt fra hverandre, på toppen av haugen. Trykke frøene 1 cm dypt ned i jorda. Børste skitt over frø hull og klapp gjentatte ganger til firmaet og nivå jord.

•  Vann de nyplantede frø forsiktig til haugen er helt gjennomvåt. Vann daglig, om nødvendig, for å holde haugen fuktig inntil Delicata spirene dukke opp. Når det første settet med blader nå to inches lang, trekk og forkaste alle, men tre av plantene. Fortsett vanning gjennom neste måned når toppen tomme av jorda blir tørr. Deretter vann dypt bare når toppen 2 inches av bakken er tørr.

•  Spre en 2-tommers lag av mulch i minimum to-fots sirkel rundt squash frøplanter å beholde bakke fuktighet og undertrykke luke vekst. Sjekk rutinemessig for eventuelle ugress som dukker opp og trekker dem ut av røttene når bakken er fuktig fra vanning.

•  Plasser en 1-tommers-dyp ved 4-tommers bred lag med alderen gjødsel eller rik kompost i en ring en fot ut fra plantenes baser når plantene nå 6-8 inches høy. Påfør et andre ringen av husdyrgjødsel eller kompost når de første blomsterknopper er lubben, like før de begynner å blomstre.

•  Undersøk Delicata squash planter ofte for lyse powderlike rester på bladene. Umiddelbart fjerne og kast bladene og vinstokker som er berørt av pulveraktig mugg. Plukke insekter, inkludert squash bugs, av plantene for hånd og knuse. For en større angrep, gjelder kommersielt tilgjengelig pyretrin henhold til instruksjonene på produsentens etikett.

•  Test delicata squash for beredskap for å plukke med et lett trykk en negl mot sin hud. Hvis huden er vanskelig, avklipt squash fra anlegget, holde to inches av vintreet vedlagt.

Tips og advarsler


  • I begrenset plass, kan Delicata vinstokker trenes opp trellises.
  • Vann om morgenen og bare på bunnen av plantene, ikke ovenfra, for å redusere potensialet for pulveraktig mugg.