Hovudside

Hvordan Plant en Crimson kong Maple

by Walther

Hvordan Plant en Crimson kong Maple

Crimson King lønn (Acer platanoides), også kalt Crimson kong Norge lønn, vokser 35-45 meter høye med en spredning på 25 til 30 fot. I løpet av sommermånedene, er treets løvverk en behagelig lilla-grønn. I høst, bladene blir en mørk rødbrun eller bronse før den falt fra treet. Crimson King lønnetrær vokser best i US Department of Agriculture soner 3 til 7.

Bruksanvisning


•  Plant treet i fullt sollys for å opprettholde sin glimrende burgunder farge. Velg et område minst fire til seks meter unna fortau eller betong innkjørsler. Treets grunt rotsystem kan lempe opp og bryte betong eller forvrenge fortauet.

•  Grav et hull som er dobbelt så stor som treets rotsystem. Bland god kompost eller alderen gjødsel i jorda før det føles myk og smuldrete å ta på. Plasser treet inn i hullet slik at en tredjedel av treets rot ball sitter over jord linje. Tamp jorda rundt foten av treet for å fjerne alle luftlommer.

•  Vann treet grundig. Holde treet fuktig, men ikke vannmettet. Treet tåler tørke en gang fullt etablert.

Tips og advarsler


  • Cottony lønn skala er skadedyr som ofte er tiltrukket av røde Maples. Hunner produserer eggsekker som ser ut som små baller av bomull. Påfør en hagebruk olje å kontrollere insekter. Følg instruksjonene på etiketten for programinstruksjoner.
  • Kontroll bladlus ved å bruke plantevernmidler eller spyling treet med en tung spray av vann med få dagers mellomrom. Bladlus elsker crimson king lønnetrær og kolonisere i store tall på treets ny vekst. Hvis ikke kontrolleres, kan de føre til at løvverk av treet for å begynne å dø og slippe. Hvis du bruker et plantevernmiddel å kontrollere bladlus, følg instruksjonene på etiketten før påføring.
  • Unngå planting torv rundt roten av treet. Sin grunt rotsystem har en vanskelig tid konkurrerer med gress for verdifulle næringsstoffer og vann.
  • Under varme, tørre vinder, holde crimson king lønnetrær rotsystem fuktig for å hindre bladene fra glohet.
  • Unngå å bruke verksted utstyr eller gressklippere under eller rundt treet; de kan lett skade treets grunt rotsystem.