Hovudside

Berømte japanske Trees

by Walther

Berømte japanske Trees

Enkelte trær i Japan har blitt kjent over hele verden for sin skjønnhet og historie, spørre tusenvis til å besøke sine steder hvert år. Trær er universelle symboler for helse, velstand og skjønnhet, og noen av Japans mest kjente trær er æret for sine sesong skjermer og hva de representerer til kultur. Mens disse berømte japanske trær kanskje best kjent for sine blomster eller blader, de er kjent over hele verden ikke desto mindre.

Miharu Taki-Zakura


Den Miharu Taki-Zakura, som kan oversettes til «foss kirsebærtre," er rangert blant de tre største Sakura i Japan, og er kanskje den mest populære kirsebærtre i landet. Ligger i Miharu, Fukushima, er det sagt at denne berømte gråt kirsebærtre er mer enn 1000 år gammel, og hvert år mer enn 200.000 mennesker kommer for å vise sin årlige utstilling av delikate rosa blomster.

Jomon Sugi


Jomon Sugi, som ligger på Yakushima, er den største og eldste Cryptomeria treet (Yakusugi) i Japan. Denne berømte treet er minst 2000 år gammel, men er det noen eksperter som teoretisere det kan være mer enn 5000 år gammel, og er den eldste treet på jorden. Berømmelse og ekstraordinære alder av Jomon Sugi har resultert i hele øya Yakushima blir kalt en UNESCO World Heritage Site.

Jindai-zakura


En annen av de tre største sakura i Japan er den Jindai-zakura (higan-zakura) på Jisoji Temple i Mukawa Village of Yamanashi Prefecture. Navnet Jindai-zakura betyr bokstavelig talt "mytiske alder cherry tree", og denne berømte treet, som ligger like vest for Tokyo, antas å være minst 2000 år gammel. Dette ville gjøre det Japans eldste sakura, og de blek rosa blomster av Jindai-zakura, den lengste-ettertraktede synet av kirsebær blomstre, bringer seere fra hele øya nasjon.

Usuzumi-zakura


Den Usuzumi-zakura på Neo Village, Gifu Prefecture er en annen berømt kirsebærtre i Japan, og det antas å ha blitt plantet av en keiser nesten 1500 år siden. Dette berømte kirsebær treet har fått navnet Usuzumi-zakura, som bokstavelig talt betyr «lys kinesiske blekkfarger kirsebærtre," for måten sine kronbladene gradvis endres fra en blek rosa farge som i en lys, ashy grå.