Hovudside

Hvordan å beskjære Cayenne Pepper Planter

by Walther

Hvordan å beskjære Cayenne Pepper Planter

Cayenne Peppers er en favoritt av gartnere som elsker noe varme med sine paprika. Lang, slank og en flammende rød når moden, er cayenne brukt i asiatiske og meksikanske retter. Tørket og malt til flak eller pulver, er det en praktisk krydder å ha på bordet for å legge litt ekstra varme til et måltid. Mest cayenne er plantet i en hage som en årlig som dør på slutten av sommeren. Det kan også holdes som en potteplante og overvintret gjennom sesongen med riktig beskjæring.

Bruksanvisning


•  Klipp den nederste bladene fra modne utendørs planter. Dette reduserer muligheten for jordbaserte sopp å infisere bladene og gir større luftsirkulasjon gjennom hagen.

•  Klem av de resterende blomster om fire til seks uker før den første frosten. Beskjære tilbake noen grener som ikke har frukt. Dette tvinger pepper plante å gi all sin oppmerksomhet til frukt og sikrer at de vil bli modne før frosten.

•  Skjær tilbake innendørs cayenne pepper plante til ca 3 til 4 inches i sen høst. De vil vokse tilbake med ny kraft hvis riktig potting medium, næring og vann er inkludert.

Tips og advarsler


  • Vask alltid hendene og skjæreverktøy før og etter beskjæring hageplanter.