Hovudside

Problemer med en sentral klimaanlegget er Kondensat Drain

by Walther

Problemer med en sentral klimaanlegget er Kondensat Drain

Mens en sentral air condition-systemet er helt lukket og ikke lufte eller rense eventuelle væsker, er store mengder kondens skapt i varmt vær. Kondensat, normalt dreneres på utsiden av hjemmet, kan sikkerhetskopiere hvis du får problemer i systemets avløp.

Kondens


Kondens er et biprodukt av den normale driften av et klimaanlegg. Et gassformet kjølemiddel under trykk fra kompressoren (plassert utenfor) og sendes til fordamperen (plassert på innsiden) via kobberrørene. Varm luft fra huset blåses over kobberrør (den spiral) fylt med kjølt kjølemedium. Spolen bevirker at lufttemperaturen til å falle mens kjølemiddelet blir oppvarmet og returnerer til kompressoren. Under denne prosessen kobberrør av spolen oppretter 5 til 20 liter med kondens, som drypper til pan av fordamperen og deretter dreneres via PVC-rør. Denne prosessen bidrar til å avfukte luften i hjemmet, noe som gjør det mer behagelig og føles kaldere.

Primær Kondens Drain


Den primære kondensavløp forlater vanligvis fra fordamperen nær bunnen av kompressoren. Dette røret vil piple vann ved normal drift. Det er en oppreist, åpent rør i nærheten av der røret forlater fordamperen. Dette er en lufteventil, og kan brukes ved rengjøring ut avløpsrøret.

Sekundær Drain


Den sekundære eller "krise" avløp forlater fordamperen fra en annen side. Formålet med videregående drain er å advare hus av et problem med systemet. Røret avsluttes vanligvis over et vindu eller en dør. Vann oppdaget på vinduet indikerer et problem med AC-enhet.

Tette avløp


Kondens avløp er yngleplasser for mugg og alger. Dreneringsproblemer ofte kan tilskrives dreven algevekst i rørene. Fjerne blokkeringer med en våt / tørr vac festet fast til utendørs avløpsrør. Hvis mer sug er nødvendig, hell en liter vann ned i avløpet luftrøret ligger nær fordamperen eller ha en hjelper sted en hånd på den åpne røret for å lukke suge. En rørlegger er rør slange kan være like effektive, men kan ikke være lang nok til å nå problem

Andre problemer


Hvis du oppdager en lekkasje i avløpssystemet, slår AC enheten og oppsøke kilden. Undersøke PVC avløp rør og se etter sprekker eller løse ledd. PVC er lett å reparere, så ta en pasning på det selv kan spare kostnadene av en profesjonell. Andre områder å undersøke inkludere dryppformen (hvis systemet har en) som brukes til å fange sekundær drenering. Dette pan kan, til tider, overløp. En enkel flottørventil avstengt kan forhindre et overløp. Til tider er problemet bygget inn i systemet, som shoddy bygging praksis ofte forlate den sekundære åpen renne i gulvet. Omdirigering av rørene til å bli den primære avløp kan spare kostbar tak skade.

Forebyggende vedlikehold


For å sikre at ingen alger eller mugg kan vokse i PVC avløp, hver måned helle en kopp blekemiddel inn i rørene fra avløpet lufterøret. Vær sikker på at blekemiddel er satt bare i PVC-rør. Etter 20 minutter følger med en liter vann for å presse ut noen blekemiddel rester som kan korrodere PVC-rør hvis stående.