Hovudside

Norge Spruce Vs. White Pine

by Walther

Norge graner og hvite furutrær er eviggrønne trær som er frodige tilskudd til en hage. Som bartrær, de har et lignende utseende, men viktige forskjeller skille dem og kan hjelpe deg å velge den bedre treet for hagen din.

Utseende


Norge graner og hvite pines vanligvis vokse til høyder på 40 til 60 fot, men noen ganger de sveve forbi 180 meter. Mens både produsere kjegler, ligger deres største forskjellen på nålene. Norge graner har nåler individuelt festet til grenene, mens hvite furutrær har klynger av nåler.

Range


Deres US Department of Agriculture hardførhet soner overlapper og dekker de aller fleste av USA. Norge graner er hardfør til sone 2 til 7, mens hvite furutrær er hardfør til sone 3 til 8.

Voksende


Norge gran vokser best i full solen. De foretrekker litt surt, godt drenert jord som holdes fuktig. I mellomtiden, hvite furutrær overleve i lyssky miljøer, selv om de vokse raskere i sunnier flekker. De er tolerant av våt jord og blant de få trærne som ikke tankene dårlig drenert jord.

Problemer


Norge graner er relativt lett å vokse, men hvite furutrær har en urettferdig rykte som utfordrende trær. Deres primære folier er skadedyr, som kan lemleste eller drepe dem; på annen måte, de er også lite vedlikehold.