Hovudside

Hvordan Grow Maks Pumpkins

by Walther

Big Max Pumpkins vokse til en størrelse på 70 inches i omkrets og veie opp til 100 pounds. Disse flotte gresskar har lys oransje hud og tykk gul-oransje kjøtt som gjør dem ideelle som Halloween dekor eller jack-o-lanterne prøver. Men, det er ikke alt, da disse gresskar lage deilig gresskar paier, også.

Bruksanvisning


•  Plant gresskarfrø inne 2 til 3 uker før den siste forventede våren frost. Dette er spesielt viktig hvis du bor i et kjølig klima som har en kort vekstsesong. Gresskar trenger 120 dager med frost fritt voksende å nå modenhet. Hvis områdene ikke har en vekstsesong på 120 dager, vil starte dem inne gi dem den ekstra tiden de trenger.

•  Velg en solrik beliggenhet som mottar minst seks timer med direkte sollys hver dag. Gresskar trives på solskinn. Plukk den mest solrike området i hagen din for disse Big Max gresskar. Jo mer sol de får jo bedre vil de vokse.

•  Forbered jorden for plantene ved å opprette en jordhaug som er to meter i diameter. Legg rikelig med organisk materiale og bland godt. Hvis du foretrekker å bruke kunstgjødsel, er dette tiden for å legge til gjødsel. Følger den anbefalte mengde på pakken, og blande det inn i den eksisterende jord. Ikke bruk mer enn anbefalt, da dette kan brenne frø eller de unge røttene av frøplanter.

•  Lag hills 20 meter fra hverandre. Du trenger en bakke per plante så planlegge deretter. Pumpkins ta opp mye plass, men hvis du ønsker å vokse en premie gresskar, må du tillate anlegget til vintreet og må ikke overfylle dem.

•  Plant Big Max gresskarfrø rett i hagen i områder der vekstsesongen er minst 120 dager eller transplantasjon av frøplanter etter all fare for frost er over. Frø skal plantes til en dybde på ikke mer enn en tomme og dekket med jord. Plant 02:58 frø per bakke. Du vil senere fjerne alle unntatt én sunn plante per bakke. Tamp ned med hendene for å bosette frøene og skape en fast jord.

•  Vann de nyplantede gresskar og holde jorda fuktig til frøene spirer. I varmt jord, gresskar spirer i 5 dager, men det kan ta opp til 10 dager er kjøligere jord.

•  Fjern alle bortsett fra ett anlegg når dine gresskar plantene har vokst det første settet med ekte blader. Det kan være vanskelig å fjerne helt friske planter, men ikke la deg lure til å tro at mer er bedre. Å vokse en premie gresskar, må du tillate ett anlegg til en bakke.

•  Gjødsle jevnlig med høyt nitrogengjødsel for tidlig vekst. Dette vil oppmuntre blad og rot vekst. Bytte til høy fosfor gjødsel rett før blomstringen.

•  Vann i bunnen av anlegget på kveldene når jorda er tørr. Pass på å ikke få vann på bladene. Pumpkins vokse raskt om natten og kan bruke den ekstra vann for å fremme at veksten.

•  Fjern alle bortsett fra én gresskar per vinranke når frukten har nådd softball størrelse. Fortsett å gjødsle og vann denne gresskar.

•  Prune vintreet ved å knipe av spissen og noen sideskudd når den har nådd 20 meter for å hindre ny frukt fra forming.

Tips og advarsler


  • Store gresskar kan bli så store at de vil begynne å trekke bort fra vintreet. For å unngå dette, rett og slett overvåke vintreet og rive ut noen røtter som danner fra vintreet nær gresskar. Dette vil gi gresskar plass til å vokse uten å trekke vintreet.
  • En stor voksende gresskar øker i størrelse raskt. I tørre perioder, kan det hende du må gi din plante 15 til 20 liter vann to ganger i uken for å opprettholde sin vekst.
  • Motstå trangen til å forsøke å vokse mer enn ett gresskar per vine. Husk med mer enn ett gresskar på et vintre, næringsstoffer fra jorda må deles og veksten vil bli redusert.